Jullov, cup och brandlarm

Hej allesammans!

Jag har jullov, det är skönt. Fast jag har inte riktigt märkt av det än. I fredags firade jag, Hanna, Lisa och My in jullovet med lite ost, kex, vin och spel. Det var mysigt, men när jag kom hem kunde jag inte sova, av någon okänd anledning. Sov kanske två timmar elelr nått innan det var dags att kliva upp och åka till Borlänge för dagens första dömning, en D3:a. Matchen flöt på bra och på väg tillbaka till Falun passade vi på att hämta mat på Tzatsiki innan vi begav oss upp till Lugnet för en heldag med UDM-dömningar.

Väl där hann vi väl med en 3-4 matcher var innan det började spåra ur. Mitt i F94-finalen gick nämligen brandlarmet i FK, så vi fick springa ut i snöfallet med våra shorts och inneskor. Det tog väl en 20 minuter eller nått innan brandkåren hade kommit och konstaterat att det inte brann, och lyckats stänga av brandlarmet. Men, här kom nästa problem, när brandlarmet gick öppnades rökluckkorna i taket, och eftersom det snöade ute ble hela planen full med vatten och snö, så det var bara att börja moppa av den för att vi skulle kunna fortsätta.

Tillslut lyckades vi ändå spela klart det som återstod av finalen, och i pausen mellan matcherna går larmet IGEN, så det är bara att vänta på att någon händig typ ska komma och stänga av det innan vi kan fortsätta. Och såklart öppnades luckorna även denna gång, så det var bara att torka igen.

Vi hamnade rejält efter i tidsschemat, och som om det inte räckte med två utrymningar, så gick såklart P94-finalen till förlängning och massa krångel med utvisningar efter att två utvisade spelare bestämt sig för att hoppa in på planen när laget gjorde mål. Så får man inte göra, så ytterligare utvisningar på bägge två och massa flummiga regler om vilket straff som ska mätas först och hur man plusar personliga och lagstraff osv osv osv gjorde att vi hamnade ännu mer efter i schemat.

När vi sedan skulle sätta igång sista matchen för dagen var vi så slut i huvudena att vi började spela utan personal i seket. Inte så smart, så det var bara att börja om från början.

21:30 kom jag hem, och då hade vi inte fått någon mat sedan klockan 12 på dagen. Lite sliten blev man. Nu hoppas jag bara på att de fixar duscharna i omklädningsrummen (som sätte igång brandlarmen) till Gorbys cup nästa helg. Annars blir det inte roligt.

PUSS


tråktråktråk

Idag är en sjukt tråkig dag. Inte ens DHW att glo på. Jag har i alla fall köpt en till julklapp idag, känns bra. Nu är det bara typ en miljard kvar.

Idag fick jag betyg på mitt tal i Svenska C, ni vet, föräldramötesgrejen, och det blev MVG! Sjukt glad blev jag faktiskt, känns värt att fortsätta med kursen nu faktsikt. Fick dessutom MVG- på Engelska C seminariet, skönt! Jag ignorerar detdär lilla minuset där, för vet ni, det spelar ingen roll. Jag trodde att det skulle bli jättesvårt att skrapa ihop till ens VG i C-kurserna, men det verkar ju kunna gå vägen dethär.

Men jag tar nog jullov från pluggandet nu. Känner mig oinspad. Däremot känner jag mig jätteinspad på att klä på mig täckbyxor och skidvantar och åka madrass i Åsbobacken. Funderar på om jag ska dra med mig lite folk dit på lördagkväll, eller om jag ska tvinga med la familia på måndag?! Kanske både och.

Ni får en låt idag, snällt va? Adrian Modiggård - Julie Brown
http://www.myspace.com/adrianmodiggard (all cred till Nisse)

PUSS


Juldagen på Magasinet

Hej allihopa!

Den här helgen har varit riktigt lugn, känns skönt. I fredags var jag på stan och shoppade julklappar och fikade med mamma, niklas och jimmy, sen åkte jag hem till Julie och kollade på Idol med henne, Marika och Frida. I lördags blev det en dömning, sen filmkväll med Lisa och Julie och idag en D2 dömning i Borlänge. Bra så.

Jag ska nog ha lugn helg nästa helg också tror jag, så att jag är riktigt laddad på juldagen, då jag, Julie och Frida ska på julfesten på magasinet! Helt otroligt, biljetterna har varit helt slut i flera dagar, och när jag och Julie försökta fixa idag så gick det inte, men när pappa försöker, då funkar det. Sjukt bra i alla fall, jag hade nästan gett upp hoppet där ett tag. Men nu är jag pepp som ***!

Jag börjar känna mig lite stressad för alla julklappar. Jag har bara köpt två stycken. Inte bra. Får ta tag i detdär i veckan alltså. Eller nått.

PUSS

I surrender

Okej Lisa, jag är härmed skyldig dig en chokladkalender. 28 jävla minuter missade jag på. Varför? Jo, jag har varit hemma hos Julie och kollat IDOL med henne, Kikan och Frida. Frida skulle åka tidigare och hämta sin mamma, men ringde upp efter typ en kvart och berättade att hon kört i diket i snömodden. Så, istället för att åka hem och blogga, såklart, så packade vi spadar, skyfflar och hämtade grus och begav oss ut i snöstormen för att rädda henne. Vi skottade, grävde och grusade, vi puttade, gasade och slet, men nej, bilen satt likförbannat fast i snön. Vi skulle precis ge upp våra handgripliga försök och försöka bogsera upp hennes bil med hjälp av min dragkrokslösa bil när en kille med dragkrok på bilen kom till vår undsättning, och med spännband, knuffande och massa gasande fick vi tillslut upp bilen ur snön.

Så, jag har förlorat. Men jag vet inte vad ni säger, men det kanske var en värdig orsak att förlora för. En för alla - alla för en eller?

PUSS på er, men nu blir det inga dagliga uppdateringar längre.

thai

Jag är hungrig. Nu ska jag gå och äta Thaimat på Ging Thai. gott.

PUSS


Other girls were never quite like this

Jag sitter och lyssnar på gammal musik, det är lite kul. När jag lyssnar på Gavin DeGraws "Chariot" tänker jag alltid på hur jag och Lisa brukade smyga över till Haraldsbogymnasiet på lunchrasterna i åttan och stå där och hoppas på att Henrik eller Robert i "No Brakes" skulle gå förbi. Helst Henrik dock, för han var snyggast. Vi brukade alltid lyssna på Chariot när vi gick över dit, av någon anledning. Och stackars Elin Färlin som alltid var tvungen att gå med fast hon egentligen bara tyckte att vi var dryga. Fast jag har för mig att det hände rätt ofta att vi faktiskt fick se nån av dem gå förbi???

Ja, jag vet. Det är tragiskt. Men vi var faktiskt sånna på riktigt. Och det här är inte det värsta vi har gjort. Nej, då skulle ni höra berättelserna om alla autografer. Och alla stalksessions. Eller "hej-du-är-snygg-får-jag-ta-på-ditt-hår?" incidenter. Pinsamt såhär i efterhand. Pinsamt då också iochför sig. Men det tar vi en annan dag.

Nu är jag mest pepp på att åka till Liverpool och träffa alla Jim Sturgess-look-a-likes. Kommer bli hur bra som helst.

PUSS


Önskelista

Hmm, det verkar inte gå o ladda upp bilder idag, nu när jag tänkte visa er min nya älskling. Det är iallafall en fuskpälsjacka från pinkywebshop som står hööögt upp på min önskelista. Ni som orkar kan ju kolla på den på denhär länken http://www.pinkywebshop.se/visa_produkt.asp?id=844&t=Faux+Fur+Jacket . Den gråa alltså. Sjukt snygg.

Idag höll jag tal på svenskan, och tro det eller ej, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag behövde knappt mitt manus och stammade nog inte en enda gång. WIHO!!

Nu ska jag plugga engelska en stund, sen blir det DHW för hela slanten. PUSS

Ångest 2.0

BLÄÄÄÄ för Svenska C alltså. Imorgon ska jag hålla tal. Jag ska låtsas att jag håller tal på ett föräldramöte, och det ska handla om julen. Hur jag än gör känns det overkligt, ett föräldramöte är väl mer en dialog, eller? Men jaja, nu har jag i alla fall ett tal på 4 minuter som borde funka. Hoppas jag.

Jag har fetångest, som Malin skulle ha sagt. Jag har märkt att SM-finalen, och med den också den andra träffen med damdomarprojektet är den 18 April. Vart är Josefin då? I Chichester. BAJS! De kommer tro att jag inte vill vara med längre eller tycka att jag inte är tillräckligt engagerad. Fan.

Jag har ångest över att jag inte har köpt några julklappar heller. Inte en endaste en. Och jag har inte börjat på min Sam C rapport. Och inte på engelskarapporten heller. Underbart.

Anyway, här Jessica, ett julklappstips från Eleven.se!



http://eleven.se/varmespolar-rosa-2-x-10-758.html

Nu ska jag läsa noveller på engelska. PUSS

Damdomarträffen

Hej allihopa, nu är jag hemma igen. Och jag har inte förlorat tävlingen medan jag har vart borta, vilket faktiskt är en stor prestation bara det.

Jag har haft en jättebra helg faktsikt, otroligt givande och utvecklande. Vi har fått lära oss ett helt nytt rörelsemönster, skaffat nya vänner och nyttiga kontakter, dömt och fått respons, lärt oss hur vi ska bemöta spelare, ledare och publik med kroppspråk, verbal kommunikation osv osv osv. Jag kan nog inte skriva ner allt jag har lärt mig, men det har i alla fall oerhört nyttigt, och jag tror att det kommer att hjälpa oss mycket i framtiden.

Vi var fem par från hela Sverige som var uttagna att delta i projektet, och förutom mig och Julie kom de från Stockholm, Uddevalla, Örebro och Gotland. Riktigt trevliga verkade de vara allihopa, även om man kanske inte kan tycka lika mycket om alla.

Förutom att döma, kolla på matcher och ha teori så har vi också ätit världens godaste mat (en av ledarna var kökschef..), provat på Stockholms nattliv och bott på världens finaste hotell. En toppenhelg helt enkelt!

Och det bästa av allt är att det inte slutar här. Det har var ju bara kickoffen. Nu blir vi observerade och fortsätter ha kontakt resten av säsongen, och i vår har vi en till helg i Stockholm och går och kollar på SM-finalen i Globen tillsammans. Kunde inte bli bättre.

Men, något vi inte har gjort mycket i helgen är att sova, så det ska jag göra lite nu. PUSS

hahahahahah

hahahaha jag klarade det idag med. julie räddade mig. nu ska vi ut och göra stureplan. hejshahahahhah

Tråk

Jag måste blogga nu, så att jag inte missar idag. Det vore inte bra.

Jag har inte så mycket att säga idag, snart ska vi åka och äta och sen ska jag ha engelska. Efter det bär det av till Stockholm med Julie och Markus, kul kul.

Äsch, jag kanske uppdaterar ikväll om jag är tillräckligt high på Julies dator. HEJS

Liverpool

Nej vad säger ni, ska man ta och flytta till Liverpool eller? Jag tror det. Ser lite mysigt ut.



Imorgon bokar vi biljetter, hejdå Sverige.

AMS Utland

Då var det dags igen. Idag har jag och Lisa varit på arbetsförmedligen och träffat världens kortaste, flintskalligaste britt. Han var supersöt och skulle hjälpa oss att hitta jobb i England nästa höst. Det gick sådär, allt är så sjukt krångligt?! Men det känns ändå som om vi har kommit ett steg längre på en väg som verkar bli ganska lång och krokig. Jag hoppas verkligen att det blir av, för jag orkar inte begrava mig i juridikböckerna direkt efter studenten, och Sverige är ju faktiskt ganska lamt...

Det känns som att allt jag gör nuförtiden är att plugga, träna, äta och sova. I alla fall i veckorna. På helgerna blir det ju jobb också. Men man ska inte klaga har jag hört, det är bara att bita ihop och hålla ihop det här de få månader som faktiskt är kvar. Det jobbiga är att jag har ungefär 0,0 julstämning. Det hinns liksom inte med. Hela december ska ju egentligen lukta jul, smaka jul, och det ska absolut kännas som jul, men inget av detdär har liksom lyckats nå mig iår. Jag hinner nog inte med att stanna upp och känna julstämningen än, men förhoppningsvis ändras det inom en snar framtid. Annars blir det en ruskigt tråkig jul. Fast jag har kommit på att det bästa med hela december egentligen är Lucia. Det är så sjukt mysigt, alla levande ljus och sånger och lussebullar osv. Hur ska Josefin fira Lucia iår? Jobb. Nån annan som ska göra nått kul?

Nu blir det träning<3 PUSS


I've just seen a face

Lisa har inte bloggat än, undrar om hon kommer att missa idag... hoppas det! Jag börjar få slut på idéer att skriva om, och dessutom är jag sugen på en chokladkalender...

Anyway, idag har jag haft seminarium i Etik, sen har jag pluggat pluggat pluggat och åkt till Säter i pappas nya bil och hämtat den andra bilen, som numer är Josefins leksak. Fast jag får bara ha den tills den ska in på verkstan, sen ska Jess ha den till sportlovet, sen sen sen får jag tillbaka den:D woho!

Igår räknade vi ut att jag kan få VG på resten av kurserna i trean och ändå komma in på juristprogrammet i Uppsala, men frågan är om jag verkligen kommer att kunna låta mig själv få VG på resten? Troligen inte.

Snart äre DHW, skooooj, sen ska jag plugga lite mer om kärnfamiljens utveckling genom tiderna och teorier rörande olika sätt att leva i en familj. Det är faktiskt ganska intressant, tro det eller ej. Fast jag kommer nog troligen hinna dö av allt plugg innan den här perioden är över, känns som om det alltid är något man måste göra, eller redan borde ha gjort. Dessutom borde jag redan ha pluggat en massa massa massa till domarträffen i helgen, men vad har jag gjort liksom? Läst igenom alla nya regeltolkningar sen 2005, end of story. Lär nog lägga några timmar på det ikväll och imorrn. Tur för mig att jag inte har någon pojkvän, eller kanske tur för dem, för jag hade ändå inte haft tid med dem.

Neh, nu har jag inte tid mer-

PUSSSS

Me, myself and my visselpipa

Idag vid middagen frågade pappa mig när vi ska åka till Karlstad. Efter en stunds funderingar visade det sig att jag inte har en enda helg ledig förrän skolan börjar igen efter jul:O Såhär ser det ut:

5-7 dec Damdomarprojekt i Stockholm. Åker på fredag och kommer hem på söndag eftermiddag. Helgen innefattar bland annat dömningar med observationer, teoripass, D1 match i Södertäje samt aktiviteter med de andra domarparen.

12-14 dec 4 dömningar, bland annat D2 i Borlänge, samt egen match och teambuildingkväll i pumpen, pappas födelsedag och luciafirande.

19-21 dec UDM-dömnignar, Falun

26-28 dec Gorbys cup, Falun, döma + spela

2-4 jan Cup i Norrköping, döma

Sen ska jag försöka klämma in lite jul- och nyårsfirande däremellan också, men det lutar nog åt lugna alternativ i år, om jag ska orka med allt jobb.

Jag borde nästan kunna försörja mig själv snart. Fast det är egentligen bara bra, jag behöver pengar till julklappar och fickpengar till Chichester. Dessutom har jag figured att det är riktigt kul att döma. Och att umgås med de andra domarna, lagen, spelarna, funktionärerna, och allt runt omkring. Det känns skönt att ha hittat motivationen igen, förra säsongen vet jag inte vart den var någonstans, men jag har mina aningar. Nu är den i alla fall på plats igen, och det är väl det viktigaste. Men som ni kanske förstår blir det lite svårt att hinna med att plugga på helgerna, och dörfär hoppas jag att engelskläxan vi fick i fredags tills idag var en engångsföreteelse. Annars blir det knepigt.

Nej, nu ska jag byta om och åka på träning. CU