Greece

I övermorgon åker vi till Grekland. Det är nästan läskigt nära nu. Men det blir nog bra.

Igår försökte jag packa min ryggsäck, det gick sådär. Jag får nog inte med mig alla kläder jag vill ha, men det löser sig nog ändå. De har väl förhoppningsvis tvättmedel i Grekland också.

Anyway, nu ska jag snart pallra mig iväg till skolan för att fika och leka lekar i kålgårn, och sen ha möte med Björn för att kolla av så att vi har gjort allt vi behöver innan vi åker. Efter det blir det fika på stan och sen ett nytt försök med packningen. Imorgon går vi på stan och växlar pengar och införskaffar det sista inför resan, så vi får se om det blir någon mer uppdatering här innan vi åker. Om inte så ska jag försöka uppdatera när jag har möjlighet därnere, annars kan ni följa vår resa på
www.resdagboken.se och där heter vi JosefinochMy och resan heter Öluff-08. Där uppdaterar vi med text och bilder så fort vi får tillgång till en dator.

Så, om vi inte hörs innan dess - tillbaka 7:e september!

Söndag

Söndag. I helgen har vi firat Jimmys konfirmation, så släkten har varit här. Det har varit väldigt trevligt, och om fem veckor träffas vi igen för ett gemensamt 80-års kalas. <3

Det är så grått ute. Så grått som det bara är på en söndag, Kate Voegele sjunger i moll i högtalarna och telefonen ringer konstant. Jag vet att jag inte ska svara, men just här, just nu har jag svårt att låta bli. Nu regnar det också. Jag går nog ut på en promenad. Jag, Kate, regnet och Tankarna kan gå på promenad. Vi kan lämna telefonen hemma.

Love is not a victory march

Maybe I've been here before.
I know this room, I've walked this floor
You know, I used to live alone before I knew you.

"Syster Lingon, idag har du varit en dum rödluva"

Hur kunde det bli så här fel?
Det skulle ju alltid vara du och jag..
Vi skulle ju visa varandra världen och inget fick nånsin komma mellan oss.
Men nånting kommer alltid i mellan och någon slutar alltid älska först.
Men varför kan det aldrig vara jag?


Nu finns det i varje fall ingenting kvar att hoppas på. Och då kan man ju inte bli besviken heller.

På fredag kommer i alla fall släkten hit och det blir full fart hela helgen, sen bär det av till Grekland, det gäller bara att hålla ut tills dess. Inte släppa in. Inte svara. Bita ihop. Vara stark. Ja. Nu. Tillslut.

Josie, it's time, you got to get your feet on the ground.

Jag vet inte varför jag låter mig själv hoppas på nått när jag hela tiden får bevisat för mig att det är lönlöst.

Du sa "jag är inte som du, jag dör om jag stannar", och en kyss och så var du borta
och ända sen dess har jag dansat omkring på gator och in i sovrum
med ett halvt hjärta, och mätt alla efter dig och inte varit mycket att ha
Och du kan inte bara ringa så här efter 5 år och vara så underbar
och tro att jag ska falla för jag vet att jag kommer att falla.


Jag behöver bara åka till Grekland. Nu. Jag vill åka nu. Och vara borta i 16 månader och inte 16 dagar. Och komma tillbaka till ett liv som inte är dethär livet. Komma tillbaka till ett liv där jag vet vad jag vill, där jag vet vilken väg som är den rätta och där hjärtat och hjärnan vill samma sak.

Du är inte ond, du har bara vant dig vid att göra fel.

Det börjar alltid med goda intentioner - men på vägen förstörs alltid nått.
Jag trodde aldrig att jag skulle vara en sån som lämnade, sårade och smet
Det är en underlig känsla, när man börjar hata sig själv, den smyger sig på, äter sig in
Och för varje synd man gör måste man göra en till?

Regn faller på mig, och det spelar ingen roll vart jag gömmer mig
För på nått sätt hittar det alltid tillbaka till mig
Och jag kan inte, kan inte, kan inte glömma dig.

Jag grät när jag prata med mamma i telefon, sa jag kände mig så jävla ond.
Hon sa: "Du är mycket, men du är inte ond. Du har bara vant dig vid att göra fel".
De säger att sol alltid kommer efter regn, så ge mig den solen så ska jag hälla ner den i en pool.
Och simma längd efter längd och växa mig stor.

Feeling a moment

Puh, nu är jag trött. Det blev en tripp in till stan på eftermiddagen, där jag köpte en ny foundation, rött nagellack, en kajalpenvässare, make up svampar och en ny ögonskugga. Lite onödigt kanske, men nu klarar jag mig ett tag i alla fall.

Efter shoppingen begav jag mig hem till pappa och körde en halvtimme på träningscykeln, och jävlar vad jag svettades. Skönt. Sen blev det 20 minuters solarium, så  nu känner jag mig som en ny människa. Helt sjukt skönt. Nu ska jag bara springa upp i duschen och prova min nya peelingkräm, sen är jag redo för kvällen, som förövrigt kommer att spenderar på Kopparhatten med vänner. Hoppas bara att det hinner sluta regna.

Nu ska jag lägga på ett kol. PUSS

We might die from medication, but we sure killed all the pain

I'm fooling myself
'Cause you say you love me
And then you do it again, you do it again
And you say you're sorry,
And then you do it again, you do it again

Everybody thinks you're well
Everybody thinks I'm ill
Watching me fall apart
Falling under your spell


Absolut ingen värdighet

'Cause right now under this fevering moon I wanna take you for a ride
To the reasons you need, be it hunger or greed
It's okay

Tell me a joke and make me smile
Play me the part, be the star for a while
And absolutely no decorum whatsoever, baby

Gimme a wink, let me know you're alive
Do what you will, we're only here for a while
So absolutely no decorum whatsoever, baby
Absolutely no decorum whatsoever, baby

Shopping

Idag har jag varit på stan med Erika, vi fikade gott fika på Kopparhatten och uppdaterade oss på varandras liv. Vi hade mycket att prata om, eftersom vi inte setts sedan P&L. Efter det begav vi oss ut på en shoppingrunda, och jag köpte:
- Röd och vitrandig bikini, Stadium
- Lila- och gulmönstrad bikini, Stadium
- Svarta Flipflops, Din Sko
- Vita tygskor, Wedins
- Hårspray, HM
- Nagellim, HM
Allt för totalt: 393,50 kronor. Det var väl gansa okej ändå? Fast egentloigen behövde jag inget av detdär. Möjligen hårsprayen. Imorgon ska jag i alla fall ner och köpa ett par till skor som jag la undan idag som jag ska ha att gå i när jag åker till Grekland. De är lite dyra, men det är nog värt att inte få skavsår när vi ska gå så mycket. Jag behöver också hitta nya solglasögon, nån som har nått bra tips vart man hittar snygga sånna? Känns som om jag har kollat överallt utan att hitta några.

Satt och kollade lite höstmode och blev grymt sugen på denhär:


Bian Top, Ichi - Nelly.com

Den är nog galet snygg med ett par höga stövlar till. Den hamnar nog i höstgarderoben såsmåningom.

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag och mamma åka och hälsa på mormor, och det var ju inte igår.
Godnatt<3

Man blir inte våldtagen i Grekland...

Idag är det fint väder ute. Finare i alla fall. Jag ska snart ut i solen och äta lunch och läsa om grekiska öar. Åt frukost ute i gräset med en bok imorse. så ska det vara. Lite för mycket moln idag bara.

Nu ringde Jessica. Hon ville ha recept på kladdkaka. Det verkar funka fint för dem i Karlstad. Det är bra. Jag får ta och åka och hälsa på och göra nått åt det snart:D

Igår försökte jag och My ta reda på om överfallsspray var lagligt i grekland, och det var lättare sagt än gjort. Vi började med att ringa till Grekiska ambassaden i Stockholm, men de visste inte. De hänvisade oss vidare till Grekiska Turistbyrån, också den i Stockholm, och där visste de egentligen inte heller. Däremot var han helt paff över hur någon överhuvudtaget kunde fundera på att ta med något sånt till Grekland. Han hade aldrig, under sina 36 år på turistbyrån, hört om någon som ville det. I Grekland blir man nämligen inte våldtagen, sa han. Det är en helt annan mentalitet där. Dessutom kommer det att finnas tusentals ungdomar från hela världen på öarna i slutet av sommaren... Ja, det lät ju väldigt betryggande. Han tyckte också att man skulle tänka på hur man betedde sig, att man inte drack för mycket, inte följde med någon hem eller gick runt i för lite kläder. Undrar vad han hade tänkt sig att vi ska gå runt i när det är 40 grader varmt ute? Overall?

Vi ringde vidare till Polisen men de visste inte heller, så vi ringde till flygbolaget, Sterling, och frågade om vi överhuvudtaget fick ta med sprayen på planet. Och ja, hon kunde inte hitta nåra bestämmelser emot det. Men får man ta in den i Grekland då? Ja, hon såg inga problem där heller. Om de lyser igenom väskan kommer de ju ändå tro att det är hårspray...

Har ni sett reklamen för 118100? "Vi svarar på allt"? Det hade i alla fall jag och My, så vi skickade iväg ett sms, och fick svaret att det är olagligt att både föra in och inneha överfallsspray i Grekland. Synd att man inte kan dubbelkolla deras källor.

Men, man blir ju inte våldtagen i Grekland.

Ännu mer grekiskt

Ja, för nu insåg jag plötsligt att det bara är 17 dagar kvar tills jag och My åker till Grekland. Ojdå. Vi vet inte ens vart vi ska bo när vi kommer ner till Aten. Men det löser sig, det gör det alltid. Imorgon ska vi sätta oss och kolla på hotell och bestämma resrutt och beställa överfallssprayer och larm. Och en massa annat som vi inte har gjort än.

Man längtar ju lite när man stöter på sånnahär bilder:



Jag är väldigt obevandrad i resandets konst - vad har jag glömt att tänka på?
Vi har fixat:
- Flygbiljetter
- Pass
- Vaccination
- Transport till och från flyget i Sverige

Haha, det kändes typ inte som att vi har fixat någonting. Jag har i alla fall köpt en massa nya kläder, det är väl nästan det viktigaste?;)  Men allvarligt, om ni känner att ni vet något jätteviktigt som jag inte har tänkt på, så får ni gärna skriva nått här nere.

Greeeeek

Igår var en aktiv dag, den började med uppstigning halv sju och skjutsning av familjen in till stan. De skulle åka till Karlstad och hjälpa Jessica och Mattias att flytta. Själv skulle jag stanna hemma och se efter katterna. När familjen pkt begav oss jag och Lisa till Borlänge för lite shopping. Jag var ute efter nya skor och solglasögon, men kom hem med en drös nya accessoarer istället. Så kan det gå.

Kvällen innebar grekisk middag med Lisa och Elin, och sedan en tur till Etage med Elin och Gustaf. Det var en trevlig kväll, men jag var väldigt trött efter att ha gått upp så tidigt.


Vi åt kladdkaka och grädde till efterrätt.


Idag händer det inte mycket alls, och det är skönt. Jag ska nog bara sitta här i mina flanellpyjamasbyxor och vänta på att de andra kommer hem. Kanske lägga mig och läsa en bok eller slötitta lite på TV. Jag har inte ens orkat laga frukost. Lite sent nu kanske?


Making love up by the lake to our favourite songs

Om en halvtimme ska jag möta Elin och Lisa vid hosjötobak för en gemensam promenad till Gustaf och hans födelsedagsfest. Jag har inte bytt om, jag har inte sminkat mig, jag har inte fixat håret, jag har inte ens skrivit på kortet som vi ska ge honom. Dags att börja nu kanske? Ja, kanske.

***

Imorgon flyttar Jessica och Mattias till Karlstad. Vi får väl se hur det går. Det innebär i alla fall att Josefin måste gå upp brutalt tidigt och skjutsa la familia till stan där lastbilen avgår ifrån klockan 7. Som belöning får hon huset för sig själv, och även en bil att slita med hälsan under tiden familjen är borta. Hon måste dock mata husets 4 katter, vilket inte kommer att bli så trevligt eftersom kattmat ger henne kväljningar. Hon överväger starkt om katterna inte kan klara sig tills på söndag utan mat. I värsta fall kan de väl tugga på varandra.

***

Idag skördade jag ytterligare vuxenpoäng när jag helt by my self gick på banken och öppnade ett nytt VISA/Maestro konto. Jag fick skriva på tvåtusen papper och sen fick jag en såndär söt liten digipass, så nu kan jag kolla så att ingen tar mina pengar medan jag sitter vid datorn. Hur smidigt som helst.

***
Jag var dessutom till vårdcentralen idag, och jag hade nått virus som man inte kan få medicin mot. Jag har dessutom ingen feber idag, så det känns superbra. Nu kan jag äntligen njuta av sommaren på det sätt som den förtjänar. Därför tycker jag att ni alla ska lyssna på Kid Rock - All summer long.

Imorgon ska jag åka båt och/eller grilla med friends. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Nu ska jag ut och fånga dagen.