Stressigt

Oj, jag hann blogga idag med, det trodde jag faktiskt inte. Men eftersom jag hatar att komma försent gick jag upp en timme för tidigt idag för att hinna äta, göra mig iordning och packa innan jag o Julie ska bege oss till Haraldsbo för dagens första dömning. Den slutar klockan 14, och 14:15 har vi samling till vår egen match, och däremellan ska vi hinna äta och ta oss till Lugnet?! Efter den matchen har vi i alla fall en och en halv timme på oss att duscha och byta om till nästa dömning, som börjar 19:30. Klockan 21:00 slutar vi idag alltså. Då ska jag ta mig hem till pappa och packa upp och gå och lägga mig i tid hade jag tänkt, så att jag orkar gå på mentorsmötet imorgon.

Tur för mig (oss) att min mamma är så snäll och vill flänga runt hela stan 7 varv bara för att vi ska komma i tid överallt och hinna få i oss lite mat mellan varven. Annars hade det nog inte gått.


Nu ska jag plocka ihop det sista i packningen och åka och hämta Julie o Tobbe. PUSS

Julpynt

Idag har jag julpyntat hemma hos min pappa. Han gillar julpynt, pappa. Eller han gillar tomtar. Vi har brutalt mycket tomtar i lägenheten. Det är nästan så att man inte får plats själv. Men det är lite mysigt också. I alla fall några dagar, sen är man så trött på dedär jävla tomtarna att man vill spy när man ser dem. Men det hör väl till.

Efter pyntningen gick jag på stan och köpte mig en flaska Chai-sirap, så att jag skulle kunna göra egna chailattar hemma. Tyvärr så var den gjord på grönt te och smakade blä, och dyr var den också. Jag är nog dömd till att köpa dem på Du&Jag för 30 kronor styck.

Nu ska jag julpynta lite här hemma hos mamma också, sen ska jag hem till Julie o baka pepparkakor med henne och Tobbe. Jag gillar inte pepparkakor, men det kan vara lite mysigt att baka dem. Ikväll ska vi hyra film och slappa framför TVn, inte helt fel det heller. Imorgon blir det två dömningar och en match, och så är det första advent också. Mysigt.

PUSS

Jag glömde nästan

Oj, jag glömde nästan att blogga idag. Det hade ju varit dumt, då hade Lisa vunnit innan vi knappt börjat.


Jag håller på att göra mig iordning, och nu kom visst Elin. Vi väntar på Julie, Tobbe o Mange. Ikväll ska vi på Etage, det blir skoj.

Idag tog vi avsked av Bernd, det var inte så kul. :(

PUSS

Match

Sådör, nu är jag hemkommen från matchen, som faktistk blev riktigt sapännande. Dalakombinationen, som inte visade sig vara en dalakombination utan mer en allmän kombination av duktiva svenska spelare, vann första perioden med 3-0, men landslaget kom tillbaka och inför tredje stod det 3-3, men utmanarna lyckades ändå vinna efter skakiga sista minuter med 6-5. Helt rätt tycker jag, och kul att de hade med spelare som Anders Hellgård och Henrik Lorendahl som egentligen hade sin storhetstid för ett antal år sedan och numer har lagt klubban på hyllan.

Skönt för Skogis som lyckades göra flera mål och lurade upp landslagsspelarna på läktarn flera gånger, trots att han tydligen "inte platsar" i landslaget. Han hade platsat varje dag i veckan om jag fick ta ut landslaget. Men det får jag ju inte, tyvärr. Det får någon annan. Någon som tycker att spelar man i AIK, då ska man automatiskt ha en plats i landslaget. Nu kanske de inser hur fel de har?

Stackars Caggen spräckte ögonbrynet och fick sys på bänken, och jag lyckades missa prisbollen fast Adriansson kastade den rakt på mig. Så går det när man inte är med.

Ni som har missat att besöka FK och Visitors Center efter ombyggnaden och invigningen borde verkligen pallra er upp dit. Hur fint som helst.

Nu ska jag äta mandarin/clementin/satsumas. PUSS

Produktivt

Idag har Josefin varit produktiv och skrivit klart hela förberedelsen för etikseminariet nästa vecka. Hon har även varit på handledning i Sam C och hunnit julstäda sitt rum och packa. Duktigt va?

Som belöning får hon gå på innebandy ikväll, Svenska landslaget mot en dalakombination. Spännande:D Lite tråkigt att det inte ingår i säsongskortet utan att man måste betala för den, hela 75 kronor. Illa precis innan löning. Men det kanske det kan vara värt.

Nu blev det visst mat. Ingen lång blogg idag. Jag kanske smiter in efter matchen och berättar hur det gick. Kanske.

PUSS

Du kan ju inte ha kommit på det själv

TränarPeder har inte stort förtroende för Julies intellekt.

Julie: Du Peder, jag har tänkt på en grej som jag tycker är smart. Kan inte vi köpa sånnadär vattendunkar och ha med på match så att man kan fylla vattenflaskorna i båset istället för att vara tvungen att springa iväg och fylla på när ni ska prata?
Peder: .... Det har jag aldrig tänkt på faktiskt. Det var ju en riktigt bra idé... Var det Nilsson som berättade den för dig eller?

Satans tankenötter

Jag och Lisa har kommit på en tävling - vi måste blogga varje dag fram till julafton, och den som inte gör det måste ge den adnra en chokladkalender. Spännande. Nu kan ni alltså förvänta er ett inlägg om dagen här, vet inte om det är bra eller dåligt, men here it goes.

Idag har jag varit på föreläsning med en kille som var alkoholist i 31 år och sedan blev frälst och slutade dricka. Det var ganska spännande, och man får sig ju lite tankeställare varje gång man går på nått såntdärnt. Fast jag tycker inte om när de säger "Vart vill du hamna när du dör - i himlen eller i helvetet?" Det låter så... definitivt. Som om det bara fanns en väg dit. Och det får man ju tro om man vill, men alla gör inte det, och man kanske inte ska försöka skrämma folk till att tro? Det känns ju lite fel. Anyway, vi fick en söt liten bok som hette "Sms från himlen" av honom, och även om det egentligen är jätteintressant så lyckas det alltid spåra ur när jag, Hanna och My ska diskutera det i efterhand. I boken stod nämligen "vad är det som knastrar under mina fötter, jo, det är satans tankenötter" och då kan man liksom inte hålla sig för skratt? Och då tror alla att vi hånar deras religion, men nej, så är det faktiskt inte. Det är i alla fall inte meningen.

Nej, nu ska jag vara produktiv och skriva klart mitt arbete om kunskap och vetande. Får se om jag kanske pressar Lisa lite och slänger in ett inlägg till idag, annars antar jag att jag är tillbaka här imorgon igen. PUSS

Pluggunge

Idag hade jag skola mellan 9-17, helt otroligt va? Jag känner mig nästan som en lugnetunge. Anyway, det gick vägen trots mycket snor i näsan och ytterligare två näsblodsincidenter, men is och bomull löser allt. Hann även med en chailatte med kära Julie på Du&Jag, det var vi värda efter allt plugg. Men det märks att man inte är van vid så långa dagar, somnade nämligen en timme framför TVn när jag kom hem, men det känns helt okej faktiskt. Jag tänkte ändå inte göra nått speciellt ikväll.

Jag har helt fastnat på dendär låten från Felix-reklamen, ni vet, "nanana everyday nanana like a rollercoaster nanan". haha okej, ni kanske inte vet då, men jag har i alla fall figured att det är Buddy Holly - Everyday, så nån som känner sig manad kan ju få ladda hem den till mig, eftersom Mattias har tagit bort mitt nedladdningsprogram.

Justja, jag har fått slutbetyg i historia B, blev MVG. Pratade även med kära Malin om filosofin och hon sa att jag skulle få MVG även om jag var dålig på det sista arbetet, så det känns bra. Välbehövligt nu när det visade sig att Lund tyckte att det var bra att ha 19,27 som snitt på juristlinjen. Jag får nog låsa in mig i ett isolerat rum resten av året och bara plugga, speciellt nu den här perioden, när jag tydligen ska läsa klart 400 poäng. Förra perioden läste vi 200, för att få lite perspektiv på det hela. Men men, bara knappt ett halvår kvar nu ju.. Sen blir det England!

Funderar på om jag ska smita in i duschen nu och sen fixa naglarna... välbehövligt. PUSS på er


SACO, Karlstad och snor

Hej igen

Nu är jag hemma igen efter helgens resor. Fredagen började tidigt, redan klockan 5 med uppstigning och avresa till Stockholm vid halv 7-snåret. Väl där gick jag på några föreläsningar om olika universitet och studietekniker mm, riktigt intressant. Efter det minglade vi runt lite bland montrarna och jag försökte skaffa mig en bild om vilken universitet som är bäst. Det verkar stå mellan Lund och Uppsala, där Uppsala har övertaget lite. De har lite olika arbetsätt och så, men det är nog egentligen ingen avgörande skillnad. Och jag har ju faktiskt ett helt år till på mig att bestämma mig.

Efter mässan styrde jag och Lisa kosan mot centralen, där hon mötte upp Karl Banan och fikade och jag väntade på Daniel och Lix som inte kom. Efter Lisas fika åt vi middag, lärde oss att shotta kaffe och sen tog vi tåget i olika riktningar. För min del bar det av till Karlstad där jag mötte upp la familia för att hälsa på Jessica och Mattias. Vi spelade brädspel hela kvällen och besökte stan, IKEA och Bergvik på lördagen för lite shopping. Jag införskaffade en ny mössa och en stickad tröja, bra att ha nu när det verkar bli ny istid eller nått?!

Jag har även lyckats bli ännu mer förkyld under helgen. Tror jag har typ 5 kilo snor i näsan, och jag har använt slut på all nässpray så nu är det bara att andas med munnen som gäller. Alla snytningar har dock satt sina spår, så idag i bilen på väg hem började jag blöda brutalt mycket näsblod. Till och med jag, som faktiskt blöder näsblod rätt ofta, tyckte att det var obehagligt. Vi fick stanna i grängesberg och köpa bomull som jag stoppade i näsan, men då började det rinna ur den andra näsborren. I med bomull där med så kom det genom munnen istället. Inte mysigt. Tillslut fick jag ta en handduk istället, och stanna och lägga snö på näsan, och då, tillslut, gav det sig.

Funderar på om jag ska gå och lägga mig faktiskt. Har inte sovit en hel natt på jättelänge känns det som. Jag funderar starkt på att stänga av telefonen under nätterna i framtiden. Eller så kan folk börja fatta att man inte ringer/smsar halv 4 på morgonen?!

PUSS

Lasse Lindh och Bandet

Josefin är sjuk, ja. Snorig, hängig, trött och hes. Är det här straffet för att jag skolkade från svenskan igår kanske? Kanske det, en sak som är säker är i alla fall att det inte blir någon träning ikväll, och ingen krogrunda heller som planerat. Jag ska bara sitta hemma och filosofera. Plugga och lyssna på musik. Pimpla te och vitamindryck.

Jag läste förresten i tidningen imorse att Lasse Lindh gör comeback i melodifestivalen nästa år. Vet inte riktigt vad man ska säga om det, jag håller ju självklart tummarna för honom, men jag tror inte riktigt att han når rätt målgrupp där. Fast å andra sidan är det väl bra att hans musik uppmärksammas av fler. Anyway, det jag reagerade mest på var faktiskt att det inte stod att Lasse Lindh skulle vara med, utan att Lasse Lindh och Bandet skulle vara med. Då kan man ju faktiskt undra hur de tänkte då? Är Lasses band så snikna att de känner att de också måste uppmäksammas i melodifestivalsammanhang? Jag menar, i alla andra fall heter det ju bara "Lasse Lindh". Lasse Lindh och Bandet låter ju som ett dansband, man får ju fördomar bara av att höra namnet. Jaja, det är väl bara att hålla tummarna för att det går bättre för honom iår än förra året.

Nu ska jag återgå till mitt skrivande om Sokrates och Platon. Roliga killar detdär. PUSS

Tänk om, tänk rätt

Usch, jag fick precis ett argt mejl från min svenskalärare. Hon var upprörd för att jag, och typ 10 andra, inte kom på andra halvan av Svenska C lektionen idag. Det var väl ingen vidare start på kursen kan man tycka, speciellt inte eftersom jag och läraren inte har ett gott öga till varandra efter litterärgestaltningskursen.

Grejen var såhär: Vi hade uppstart på kursen idag, och uppstarter på Falu Fri innebär vanligtvis att man tillsammans i gruppen tolkar målen och tillsammans bestämmer arbetsområden och en tidsplanering, end of story. Men nu hade svenskalärarna varit så finurliga så att de hade kommit på att vi skulle göra något annat för omväxlings skull, vilket i och för sig inte är mig emot. Vi började alltså lektionen med att leka lite pinsamma lekar, men det har man ju lärt sig att leva med genom sina skolår. Det går ju tydligen inte att komma ifrån, hur gammal man än blir.

Efter lekarna kom den stora överraskningen, nu  hade vi tydligen 20 minuter på oss att skriva ihop ett hyllningstal som vi sedan skulle hålla inför halva gruppen. (Till storyn hör att hela gruppen inkluderade 3 klasser, vi skulle alltså hålla talet inför 1,5 klass, med folk vi inte alls känner eller är bekväma med.) Jag hatar att hålla tal, och jag vet att det är många andra som också känner såhär, och det är jag övertygad om att lärarna också gör. Är det då genomtänkt att börja kursen med att man ska stå upp och hålla ett ointränat tal inför, låt oss säga, 25 pers?

Personligen tycker jag att det hade vart bättre om vi hade börjat med att hålla tal inför mindre grupper, kanske 5-6 pers till att börja med för att sedan utvecklas och våga tala inför större grupper. Nu känns det lite som att vi börjar i fel ände, och man blir bara avskräckt inför vad kursen kommer att innebära.

Sen tycker jag inte heller att det är optimalt att hålla en kurs som ändå innebär så mycket talövning med tre klasser samtidigt, eftersom tal är just ett sådant moment som många tycker är jobbigt, och man kanske behöver mer stöd och hjälp vilket är svårt att få i så stora grupper.

Tänk om, tänk rätt.

Men okej, jag kanske kan hålla med om att det inte är okej att gå ifrån en lektion utan att säga till, men om jag ska vara helt ärlig så vågade jag inte säga att jag inte ville vara med. Då hade hon bara tvingat mig att vara med ändå och jag hade vart tvungen och stå där och hålla detdär jävla talet och rodna och dö av scenskräck. Faktum är faktiskt också att vi inte alls gick ifrån lektionen från första början, utan vi gömde oss, inlåsta på vårt rum, för att ingen skulle komma och leta efter oss. Det kanske inte är mycket bättre, men det kanske ger en bild av hur jobbigt en del människor tycker att det är att hålla tal.

Anyway, imorgon ska jag gå och ta tjuren vid hornen och prata lite med lärarn. Det är nog ingen ide att skriva ett mejl, då kommer jag bara att låta arg och så kommer allt bli mycket värre.

Nu ska jag plugga filosofi. PUSS

Tralala

Nisse har skrivit nya låtar som ni alla borde gå in och lyssna på tycker jag. Everyone loves me är sjukt bra, lyssna!
http://www.myspace.com/maybeperskij


Han har dessutom lovat mig champange backstage om han blir känd, så ni kan väl passa på att sprida länken till alla ni känner eller nått.

Idag pratade jag med Daniel och Lix i telefon medan jag lagade stuvade makaroner, det var skojigt. De ville följa med på Etage och träffa Disco-Kjelle och Milton. På fredag åker jag till Stockholm och då måste de ta hand om mig när Lisa dejtar Banan-Karl. Vi kanske kan smyga på dem, eller hur D? :D

Idag har jag även lyckats bränna mig på handen när jag skulle ta ut maten ur ungnen. Så nu har jag ett snyggt brännmärke på ena sidan av handen och ett blåmärke på den andra. Man kan nästan tro att jag har varit ute och slagits. Men det har jag faktiskt inte, tro det eller ej.

Men I did skällde ut domarn från matchen i lördags på krogen när han visade ut mig utan anledning. Nu vill han bli vän med mig på facebook. Rolig kille.

Nu ska jag plugga lite filosofi innan träningen.

A box full of suggestions for your possible heart

Nu  har jag försökt blogga i en halvtimme, men allt jag får ut är bara gnäll och självömkan, så jag tänkte att jag skulle bespara er det idag. Ni kanske har haft den bästa söndagen någonsin, och då vill jag inte förstöra det för er. Jag tänkte bara beskriva helgen i punkter utan mina personliga reflektioner. Bäst så.

- Middag på Harrys för att fira Julie
- Guidad tur genom Borlänges industriområde halv tolv på natten.
- Bilprat till alldeles för sent
- Match mot Enviken, vinst med 5-1, ett mål och en utvisning för min del
- Middag hos Julie för att fira igen
- Krogen med Jullan, Kikan, Moa o Mange
- Fyllesamtal från en ledsen putsarpojke klockan 3
- Hemvandring i killerklackar klockan 10 på morgonen
- Dömning

= svullen och blå hand, trött Josefin, ömma benhinnor, arg Josefin, ont i fötterna, ledsen Josefin, alldeles för lite sömn.

Nu - sova. Snart - Stockholm o Karlstad. Sen - Sälen och slalom. Godnatt på er.


I love this record baby but I can't see straight anymore

Jag Jlie o Marika är ganska dyng, men det är helt okej, eller hur?!!!

snart ska vi på etage och skaka rumpa, ni som inte är där kommer missa nått I tell you.

Tänkte att det kunde va kul att blogga när man är lite full????? ELLER? skratta rå!



och komihåg att alal som inte dansar är våldtäktsmän....

Jag och Mange har slagit vad om att den som blir fullast ikväll måste fixa skjuts hemm.... jag har redan fixat skjutsen om man säger så.

OKEJ, jag vet att ni kanske alla tror att det ska komma massa ärlighet nu  när det är alkohol inblandat, så jag ska inte göra er besvikna:

 - Vi kommer vara snyggast på Etage ikväll. Vi kommer dansa bäst dessuotm.
- Jag är nog lite småkör i pokemon
 - Mange är bäst.
 - Josefin är lite full
 - Julie är fullare
 - Jon är för snäll

Nu kom jag inte på nått mer

nu ska vi dansa hela natten o vara snygga o otillgänliga
PUSS PÅ ER

Tävling

Hej
Jag har precis kommit hem från träningen, som jag knappt kunde vara med på eftersom mina benhinnor har fått för sig att jag inte ska kunna springa utan att dö av smärta. Det är ganska jobbigt faktiskt, undrar vad det beror på? Har jag för dåliga skor kanske? Eller är jag bara allmänt klen? Jaja, vilket som så har vi i alla fall måstematch mot Enviken på lördag, och jag vill verkligen spela. Får nog ta och besöka skolsyster imorgon och se om hon har nån mirakelkur, om inte annat får jag väl trippa ner till Stadium och köpa linnement och till Apoteket för smärtstillande gel. Det är ju i alla fall en kortsiktig lösning, och det är ju något jag är bra på.

Jag har i alla fal köpt två nya klännigar idag, det är ju bra. Fast nu har jag ångest över vilken jag ska ha på mig imorn och ifall jag kan ha nåopn av dem på Etage eller ifall jag ser för uppklädd upp då. Det är inte lätt att leva liksom.

Jag är kissnödig dessutom.

Och min telefon har inte pipit idag heller. Jävla pokemon.

Förresten, jag och Lisa märkte att det fanns väldigt få roliga smeknamn på Daniel... Så nu blir det tävling här, den som kommer på det bästa smeknamnet vinner Daniels mobilnummer! (Och ja, det är okej att ringa när man är påväg hem från krogen)

PUSS PÅ ER


Dresses and Diamonds

Idag har min mobi inte pipit en enda gång. Jag blev så deprimerad så när skolan var slut drog jag med mig Lisafisa ner på stan för lite klassisk tröstshopping. Jag tänkte att jag ändå kommer att vilja ha en ny klänning på Julies middag på fredag, så vi valde, chockande nog, att gå till Gina. Och jag hittade, till min stora lycka, den vita klänningen från TV-reklamen i bra storlek. (Förra gången fanns den bara i 34:/) Jag hittade även en jättesöt röd klänning i ungefär samma modell. Båda är sjukt snygga och jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag har fått någon slags crush på Ginas små, axelbandslösa klänningar. Jag har redan två stycken, men om jag köper båda de här två så behöver jag ju ingen ny julklänning? Kanske ingen ny nyårsklänning heller för den delen? Dessutom ska vi ju till Stockholm snart, och då måste jag ju ha något snyggt att ha på mig ifall vi ska gå ut.

Förlåt, det där var egentligen mina egna patetiska försök att hitta på bra ursäkter till att slänga ut 600 kronor på klänningar som jag antagligen ändå bara kommer att använda två-tre gånger, när jag egentligen behöver lägga pengarna på den sista sprutan i min vaccination. Jag kanske kan hitta någon finansiär som har ett intresse i att jag ska få fina klänningar.

Efter shoppingen gick vi och drack chailatte på Du & Jag. Chailatte är sjukt gott, jag måste nog ta och köpa hem lite såndär olja och göra egna istället för att betala 30 spänn styck för dem.

Vi var även på besök hos vår kära studie- och yrkesvägledare Lennarth imorse, och fick massa bra tips på vad vi ska tänka på när vi söker jobb i England till nästa år. Jag är så sjukt peppad.



update

Jag har precis hittat min finansiär. Imorrn blir det shopping:D

Pluggpluggplugg

Kan ni tänka er, idag har jag varit i skolan från 0845 till 1600, helt otroligt. Ungefär lika mycket som jag har varit i skolan totalt under hela terminen liksom. Dessutom har jag bara haft en lektion, resten av dagen har jag och Lisa varit produktiva och skrivit klart vårt 11 septemberarbete. Vi har tillochmed gjort sånnadär programledarkort till vår presentation, vi är så bra. Nu är det bara träna träna träna så att vi kan imponera på Maria och Henrik på onsdag. Maria är nog lättare att imponera på än Henrik, han kan allt.

Nu ska jag gå och göra mig snygg och åka upp på Lugnet och kolla på innebandy. Herrarna möter Storvreta, så jag och Julie ska upp och ge vårt stöd.

Förresten, min mamma försöker gifta bort mig med sin klasskompis. Någon borde tala om för henne att det är olagligt i Sverige. (För det är det väl?:O) Kanske är en liten hint om att jag borde skaffa mig en pojkvän. Synd att alla är så jobbiga bara.

äsch, innebandy nu. PUSS


Bitterhet 1.0

Inatt har jag sovit ungefär 5 timmar, sen var det dags att kliva upp och åka iväg och döma. Vi började med en div 2 pojkmatch mellan leksand och falun, och det var faktiskt riktigt roligt att döma, i alla fall första perioden. Andra och tredje blev lite gnälliga och en del onödiga utvisningar, t ex en 2+10 på en målvakt som kastar iväg hjälmen efter avblåsning. När ska vi slippa se sånt?

Efter matchen skyndade jag mig hem och pillade i mig lite mat innan det var dags att dra vidare till nästa match, som det visade sig att jag fick döma ensam. Det var herrjuniorer från Borlänge mot ett div 2 pojklag från Falun. Det var helt... galet. Bentacklingar, fula ord och efterslängar avlöste varandra och det var bitvis upploppsstämning i hallen. Jag tror inte att det var många minuter under hela matchen där lagen faktiskt spelade fem mot fem. Som ensam domare kan jag inte se allt, så jag är övertygad om att jag missade flera incidenter, och det kanske inte är helt optimalt att döma ensam på en sån hög nivå. Vad jag saknar är ändå att vi tillsammans; spelare, ledare och domare försöker göra det bästa av situationen och hjälpas åt så att spelet hamnar på en nivå som är acceptabel och som vi alla klarar av att hantera. Det fanns inte idag. Det fanns ingen respekt, ingen sportslighet, inget allmänt hyfs.

Visst fanns det spelare, ja, i alla fall en eller två (mest lagkaptenen i Borlänge, eloge till dig), som försökte ha en positiv inställning och peppa varandra, och det är synd att dessa spelare ska dras ned av sina medspelare. Kan man inte bete sig har man inget på plan att göra, om jag får säga vad jag tycker.

Jag är lite ambivalent över en incident i och med att spelarna ska tacka domaren. En av killarna i herrjuniorlaget tackade nämligen med "Bra dömt snygging". Är det meningen att jag ska ta det som en komplimang eller en förolämpning? Jag är ju faktiskt där i egenskap av domare och hur jag ser ut har inget med saken att göra. Det är väl alltid trevligt att någon tycker att man ser bra ut, men varför får det mig att känna mig som ett objekt? Säger damspelare någonsin så till herrdomarna, eller är det här något som bara händer oss "tjejdomare"? Jag skulle nog aldrig säga så till en domare, det känns lite respektlöst faktiskt. Fast å andra sidan skulle jag nog inte säga så till någon överhuvudtaget. Äh, jag vet inte, jag kanske bara överragerar för att jag är bitter över matchen.

Idag är vi dessutom lite ledsna för att vår käre Bernd ska flytta tillbaka till Tyskland.

Nej, jag ska nog nästan gå och lägga mig tror jag, förhoppningsvis blir det en bättre dag imorgon. Då är det ju dessutom SSLmatch igen efter 2 veckors uppehåll - efterlängtat!
ni får ingen puss idag. HEJS


Lugnhelg

Den här helgen har jag lovat mig själv att vara lugn. Jag ska inte gå ut. Jag ska bara vara hemma, umgås med bra människor, äta godis och plugga. Och spela match och döma såklart. Jag tror att det kan behövas, med tanke på förra helgens bravader och nästkommande helgs planer. Bra så.

Igår åt jag god middag med familjen för att sedan dra ner till kopparhatten för lite kvällsfika med Lisafisa. Vi drack chailatte och var snygga. Servitören var rolig, fast vi fattade knappt vad han sa. Vi råkade dessutom hamna mitt i en stor middag för slipsmänniskor som pratade engelska. Det var ganska underhållande.

Efter fikat åkte vi hem till Julie och kollade på Idol med henne, Frida och Mange. Det var lite sorgligt att Lars åkte ut tyckte jag. Han var ju så snygg.

Idag ska jag plugga fram till kvart i två då jag ska iväg till Långshyttan och spela match. Egentligen har jag ingen lust, men det kommer väl.

I nått svagt ögonblick lyckades jag också lova att jag ska vara fyllechaufför inatt, så det blir väl att åka in till stan vid halv tre i natt och hämta folk. Men det är rätt lugnt faktiskt.

Söndag blir dömning, plugg och farsdagsfika.

Nu - 11 september plugg. PUSS

Studentmössa

Idag har jag beställt en studentmössa! Shit. Lite läskigt faktiskt. hmm. Men kul.




Jag fick i alla fall min vilja igenom, och de flesta skrev Falufri på mössorna istället för Samhällsprogrammet, som man hade gjort om man hade gått på en vanlig, kommunal skola. Varför? Jo, för att typ 80 % av alla ungar i Falun går just Sam på Lugnet, och kommer alltså ha Samhällsprogrammet på sina mössor. Och det vorde ju lite tråkigt om vi som faktiskt varit orginella nog att välja Falufri blandades ihop med alla stereotypa Lugnetkids på själva studentdagen.

Min mössa blev ungefär såhär; Josefin - Falufri med guldbrodyr på framsidan och separerade av en diamantkrokad med ljusblå diamant emellan. På baksidan såt det Studenten 2009 i själva tyget, och sen SP3C med guldbokstäver längst bak. Fint va? Jag är fortfarande lite tveksam på ifall jag ska dra till med ett guldband mellan det svarta och det vita, men jag vet faktiskt inte. Det känns mer stilrent utan?

Passade på att beställa ett champangeglas med namngravyr och en vattenfast penna också, det var tydligen något man behövde om man tror på försäljarna. På köpet fick jag en tuta så att jag kan föra en massa liv när vi åker flak. Inte illa.

Jag har förresten hört att Kopparhatten is the place to be imorgon kväll. Är du tillräckligt snygg kanske du ska fundera lite på det.

Jag vill byta liv

Jag låser in mig, drar ner persiennerna och slänger världen på högen av alla saker som jag bojkottar
och jag duckar för alla speglar och blundar så hårt jag kan
och försöker glömma, men hur kan man glömma sig själv?
och jag vet att andra har det värre, men hur kan man känna sig så här grå?

Åh kom ta med mig kom ta med mig ut inatt
dit ingen känner mig och vet vem jag är och vad jag gjort förut
Åh snälla låt mig byta liv för en natt

Jag begär inte kärlek som startar krig eller en skinande riddare på vit häst
Jag skiter i sånt, ett par läppar med en ny smak och en fulltankad bil
som kan ta oss dit saker överraskar och skaver är allt som behövs
Åh gud jag är så trött på att känna mig som en dålig kopia av mig själv

Förkyld

Idag blev det ingen skola för min del. Har alldeles för ont i huvudet och öronen. Blir nog ingen träning ikväll heller. Björn ringde mig precis och undrade varför jag inte kom på mentorsmötet. Svaret är ganska enkelt, jag låg och sov, och nej, man orkar inte gå upp klockan åtta och sjukanmäla sig när man ändå ska ligga kvar i sängen hela dagen. Sådetså.

Men jag har faktiskt kommit upp ur sängen nu, sitter och pimplat vitamindryck för att bli frisk fortare. Jag inbillar mig att det hjälper, men egentligen kanske jag bara sörplar i mig massa onödiga E-ämnen som fastnar i kroppen. Usch. Jag har tillochmed lämnat in min rapport nu på förmiddagen. Produktivt va? Nu ska jag snart sätta mig och skriva färdigt uppsatsen om moskébesöket, sen har jag pluggat klart för idag. Finns inget mer jag kan göra utan min kära grupp ändå.

Justja, vi spelade ju match i helgen också, 3-3 mot Mora, det lär väl ändå passera som godkännt. Men man tappar inte en 3-1 ledning och är nöjd med det, så lite tungt känns det ändå. Jag gjorde ett mål, och har snittat 1,0 på 3 spelade matcher. Ingen mirakelinsats, men so far so good.

Jag känner mig sugen på att gå på SSL innebandy, men herrarna har uppehåll till 10e november. Tråkigt. Då spelas i alla fall nästa match mot Storvreta och den nya IBF terrassen invigs i FK-arena. Spännande.

Nu blir det moské. HEJSSVEJS

Maskerad

Igår hade som sagt jag och Julie maskerad, och det blev en riktigt lyckad kväll faktiskt. Mycket folk, och alla vara utklädda. Vid halv tolv tiden drog vi ner till Etage och dansade hela natten, riktigt kul. Jag lyckades tappa bort min bricka till garderoben, men sen visade det sig att jag visst hade den på mig, men då hade jag redan missat bussen. Men det gjorde inget, jag fick åka med Nisses kompis hem. Och när jag vaknade imorse hade mamma städat undan allt, så det var bara damsugning och golvtorning kvar<3.




haha, jag älskar den här bilden. Och den beskriver ganska bra hur kvällen var överlag.



Justja, jag var polis och hade världens längsta lösögonfransar.

Nu ska jag packa lite och åka iväg till pappa. HEJHOPP.