Hemma igen

Ja, nu är vi hemma i Sverige igen. Vi har haft en helt underbar resa och varit med om mycket spännande saker, varav några säkert kommer att omtalas här i bloggen senare, men just nu vet jag inte i vilken ände jag ska börja eller vad jag ska välja ut för att ge en rättvis bild av resan.

Vi började i alla fall på Santorini, där vi bodde i en by nära havet som hette Perissa, och som till 90 % bestod av barer och restauranger. Vi hade hört mycket gott om Santorini innan vi åkte, men vi trivdes inte alls speciellt bra där. Hela byn var en enda stor köttmarknad och man fick inte ens vara ifred när man ville gå och bada.

Efter Santorini åkte vi till Amorgos, en jättefin liten ö där vi trivdes mycket bättre. Här kunde vi vila upp oss ifred, sola, bada och gå runt i den lilla staden och de små affärerna.

Efter Amorgos åkte vi till Schinoussa, en ännu mindre ö där turismen inte har slagit igenom än. Det var en väldigt lugn och avslappnad stämning där, men avsaknaden av turism gjorde att vi inte hade någonting att göra efter en och en halv dag och att vi inte heller kunde genomföra vårat projekt eftersom ingen pratade mer än hjälplig engelska. Vi bestämde oss föra tt lämna ön efter bara två dagar, och åkte därför till Naxos.

Naxos var mer av en "storstad" än vad vi sett dittills, och det var vi tacksamma för efter två så lugna öar. Vi blev inte kvar så länge på Naxos eftersom vi egentligen itne hade planerat att åka dit alls, men vi hann ändå se en hel del och trvides väldigt bra.

Efter Naxos blev det Ios, aka "den ultimata partyön". Ios hade egentligen allt man kunde begära, på dagarna kunde vi ligga och sola ostört på en vidsträckt strand, och på kvällarna och nätterna var det folkfest i staden. När vi kom till Ios var det egentligen inte turistsäsong längre, och därför inte lika mycket folk som i t ex juni eller juli. De som jobbade där sa att det mitt i sommaren kunde ta en timme att ta sig fram 100 m längs en gata, och om man ska tro på det så var det kanske tur att vi kom lite senare. Vi hade i alla fall jättekul och träffade mycket trevliga människor.

Sverige är egentligen sjukt tråkigt, och sjukt kallt. Jag är superförkyld och ska döma massor i helgen. Nu ska jag plugga. Home sweet home.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback