Björnligan

Idag har vi haft fotografering i skolan, och det är ju alltid lika ångestladdat. Iår var vi i alla fall utklädda till Björnligan (eftersom vi tycker så mycket om vår kära mentor Björn), och hade fixat nummerlappar, kläder och masker, men när vi kom till fotografen fick vi inte ens ha maskerna på oss, eftersom man inte skulle känna igen oss på bilden. Lite tråkigt tycker jag, eftersom vi hade en sån bra ide. Förhoppningsvis kan man ändå förstå vad det är vi föreställer, eftersom alla (nåja, nästan alla) har blåa byxor, röda tröjor och en nummerlapp på bröstet.

Och jag tror tillochmed att jag lyckades låta bli att bita mig i kinderna på porträttet den här gången, så förhoppningsvis slipper jag se ut som en guldfisk iår. Men, man ska väl inte ropa hej antar jag. Roligast var i alla fall att Lisa såg naken ut på sitt kort:D Kul att skicka det till farmor sen liksom;)


Annars har jag inte gjort så jättemycket idag, haft historieredovisning och (äntligen) kommit igång med rapporten, så nu ska jag nog unna mig att titta på Desperate Houswives och äta popcorn. Om TVn är ledig det vill säga.

Puss på er

Mamma<3

Min mamma är bäst i världen, tänkte bara passa på att säga det. Hon finns alltid för mig när jag behöver henne och hon ställer alltid upp för mig. Nu kom hon precis ner och hade fixat min outfit till skolfotot imorgon (vi ska vara björnligan) för att jag skulle slippa pilla med det efter träningen. Hon hade tillochmed fixat två masker, så att jag skulle få välja den som jag tyckte var finast. Sen plockade hon ihop en påse med tyg som jag kan ta med ifall nån har glömt. Hon är så söt<3

Du är en tröst för gråtna ögon,
Du är min fallskärm när jag faller om natten.

Nu blir det sängen för min del, ha det så bra allihopa. Puss

Helg

Söndagkväll igen då. Det går helt sjukt fort, varför går inte veckorna lika fort för?

I fredags var vi ju i alla fall ut och firade Gustaf, det var mycket trevligt. Jag, Lisa och Elin hade ju gett honom en middag på restaurang när han fyllde år i somras, och nu blev den äntligen av. Vi åt fläskfile/hamburgare och supergod cheescake på Mariannes innan vi mötte upp andra Elin och drog vidare till Etage. Det blev en väldigt lyckad kväll, om än en lite seg start på lördagen, men det är sånt man får ta.

På lördagen passade jag på att umgås med sis som var i stan, så vi åkte till kupolen och shoppade. Jag köpte bland annat en ny jacka. En såndär svart, midjekort trench med stora knappar som jag har tänkt köpa i typ hundra år. Nu blev det i alla fall av. När jag sen skulle ta bussen hem så visade det sig att den sista redan hade gått, så jag fick åka med Jessica till Romme och möta upp mamma som var på kattutsällning. Jag har aldrig varit på kattutställning förut, och jag kan väl knappast påstå att jag var i mitt esse. Det var ganska långtråkigt, men det fanns en del söta katter att kika på. Inte så mycket söta människor däremot, mest tanter:/ Så vitt jag förstod alla förkortningar och konstiga namn så verkade det i alla fall ha gått ganska bra för de egna missarna, vi hade i alla fall med oss tre rosetter hem.

Idag har det varit kval till Ungdoms SM (eller Lunarstorm cup som det av någon okänd anledning valt att döpa om det till) uppe på Lugnet, så jag och Julie har varit där och dömt hela dagen. Det var rätt lugnt, utom en match där jag tror att vi båda två var väldigt nära gränsen för hur mycket skit man tar av, ursäkta, skitungar. Menmen, det är bara att bita ihop och visa att man har mer klass än dem. Precis som i vanliga livet.

Och nu har det gått en hel vecka utan att mina "vänner" har pratat med mig. Kan man säga att jag är opepp på att gå till skolan imorgon? Ja, det kan man. Och jag vet inte ens om jag ska vara upprörd eller om jag bara ska vara glad att jag fått veta vad de går för. Tur för mig att jag har andra kompisar.

Nej hörni, nu ska jag sätta mig och plugga resten av kvällen, och förhoppningsvis komma i säng i skaplig tid.
Puss på er

Mariannes + Phone me

Ja, ikväll ska vi ut och fira Gustaf, det blir middag på Mariannes och sen förhoppningsvis ett besök på Club Phone me där The Lance spelar kvällen till ära. Skulle det vara totalt uttråkande så finns ju alltid Etage, så det ska nog bli en riktigt  bra kväll. Jag ska ha min nya fodralklänning med lackskärp och svarta Donna Girl pumps, Elin och jag ska nämligen försöka fixa några fina bilder till ett hemligt projekt. Resultatet kanske presenteras här sen, vem vet.


Nej, nu måste jag nog börja gå till bussen om jag ska hinna trippa dit innan den går. Det kan ju ta sin lilla tid med tanke på att halva skon är fylld med bomull för jag överhuvudtaget ska kunna ha dem på mig utan att tappa dem.

Justja - Jessica och Tias kommer hem idag! :D

Ha en bra kväll allihopa, det tänker jag ha. PUSS

Byggd av bomull

Du var aldrig menad för en sånhär
kall och hård värld
där man ska vara evigt stark och byggd av järn
De kommer aldrig att se
De kommer aldrig att veta vad de missar när de inte väljer dig
för ditt hjärta är lika stort som hela vår jord
men ingen kommer någonsin att hjälpa dig om de inte vinner på det själva
ingen kommer att offra sig för dig
om ni inte delar kärlek eller blod
men det är bara så som människor är
och vi lever i en cynisk värld
och ingen kommer någonsin hjälpa dig,
men du, det är helt okej

du smyger förbi och du känner dig
osynlig och som om du inte lämnar
några avtryck
men saker förändras och de kommer att finnas de som vill dö för din blick
och dina läppar som aldrig ljuger
och det kommer att skrivas sånger om dig och hur du gick genom rummen
alltid märkligt ensam
men ingen kommer någonsin hjälpa dig, om de inte vinner på det själva
ingen kommer offra sig för dig
om ni inte delar kärlek eller blod
och det är bara så som människor är
och vi lever i en cynisk värld
men ingen kommer någonsin hjälpa dig
men du, det är helt okej

***
Fast den här gången har du fel, Lasse. Det är inte helt okej.

My Savior, My Secret

Jag är trött på; folk som tror att de vet någonting om mig fast de i själva verket inte har en aning, folk som snackar en massa skit, fyllesms, låt-textssms, telefonsamtal klockan 2 på natten, att jag tar åt mig av allt som folk säger, att jag ligger efter i skolan, att My aldrig kommer till skolan så att vi kan jobba med projektet, att jag aldrig har tid över för roliga saker, att jag alltid har något jag "borde" göra eller "borde" ha gjort redan, att min mobil hela tiden stänger av sig och att ingen rolig är inne på msn.

Det är konstigt att man ibland kan känna sig ensammast i världen, och ibland bara vilja att alla ska lämna en ifred.

Nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på Lasse Lindh, mannen i mitt liv<3
My savior, my secret<3

Mao

Haha, när jag läser vidare står det att Mao sedan han dödat alla sina egna sparvar "beställde" 200 000 nya från Sovjetunionen. Smart kille detdära.

Stackars sparvar

Sitter i skolan och pluggar källkritik, och uppgiften är att läsa en text om Mao's syre i Kina, och vet ni vad det står?

Jo, när det gick dåligt för jordbruket försökte man döda alla sparvar som åt upp säden, för att skörden skulle bli större. Totalt dödade man 18 miljoner sparvar. Jag undrar hur det gick till. Hanna säger att kinserna ställde sig på fälten med pinnar och viftade så att sparvarna inte kunde sätta sig ner och vila, så att de till slut dog av utmattning. Snacka om att slösa på arbetskraft.

nej, nog om sparvutotningsmetoder. Åter till källkritiken. HEJS

This is the life

Idag är jag glad. Jag ligger efter i historia, religion och borde jobba projektarbete, men vad gör det liksom? Jag kollar på Idolklipp istället, moget va?


Det är sättet du fångar mitt dåliga humör och på nått sätt gör allt bra
Det är sättet du fumlar och sättet som du för din hand genom mitt hår
Det är så enkelt med dig, kom, slår vi sönder alla klockor och låser, lägger oss nära, lämnar alla problem utanför


:D

Imorgon åker jag till Kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarlstad, WIHU:D

I'm Indian

Om 55 minuter börjar min träning, jag tänkte bara skriva några rader här innan jag byter om och pallrar mig iväg. Mest för att jag tycker att det är ganska kul.

Fikan med bror gick bra, vi åt god kladdkaka och mitt kort var konstigt igen. Det irriterar mig oerhört, jag har ju precis fått ett nytt och så måste det krångla hela tiden. Det funkade i alla fall att ta ut pengar i bankomaten sen, så jag antar att det fortfarande lever i alla fall.

Imorgon ska jag gå upp tidigt och åka och besikta pappas bil, sen ska jag äntligen åka och lämna tillbaka mina jobbkläder, sen blir det skola och förhoppningsvis lite intensivt pluggande fram till 3, då det blir en sväng på stan med R. Sen är det väl träning som vanligt på kvällen.

På fredag bär det av till Karlstad för att fira syster och faster som fyller 80 år (tillsammans alltså...). Det blir nog skoj, jag har inte varit och kollat på Jess och Tias lägenhet än så det blir nog bra. Förhoppningsvis hinner jag med en runda på stan också, kanske hittar nått mer att slänga pengarna på.

Nej, 49  minuter kvar nu. Ska ringa Julie och kolla om hon fortfarande lever och vill åka med mig upp. HEJHOPP

Shopping

Igår var jag och mamma på kupolen och shoppade, och jag hittade massa nya saker:
 - Klänning, Cubus
 - Jeans, Cubus
 - Kofta, Cubus
 - Skärp, Cubus
 - Skinhandskar, Cubus
 - Stövlar, Skohuset
 - Leggings, Åhlens
 - Strumpor, HM
 - Hårinpackning, HM
 - Body Lotion, HM
 - Hörlurar, Teknikmagasinet.
Så nu klarar jag mig ett tag till. Efter shoppingen åkte jag till Friskis för att möta upp Lisa och Zeynep och gå på spinning, sen gymmade vi lite och fikade på Café Vi Tre. Idag har jag fått massa plugg gjort så nu börjar det ljusna på den fronten igen, men nu måste jag sprinag ner på stan och möta upp Jimmy för en fika och sen blir det träning igen.

Förresten ligger bilderna från Grekland uppe på BD nu, josefiwn där också för er som itne redan visste det.
PUSS

Back on track

Ja, nu är jag tillbaka på banan igen. Kom precis hem från min första innebandyträning på ett halvår, skönt att vara igång igen. Nu är jag pepp på en ny säsong med träningar och dömningar, känns bra att ha fått tillbaka inspirationen igen, det var rätt tungt förra året, men det berodde nog mycket på att jag prioriterade lite annorlunda nu. Nu har jag ju bara mig själv att ta hänsyn till.

Jag har sjukskrivit mig från skolan för tillfället, eftersom jag inte hunnit med att plugga källkritik eller reformationen under helgen. (Ja, det är lite svårt att få arbetsro i en hall full med skrikande innebandyungar) Så imorgon åker jag och mamma till kupolen och höstshoppar, och sen går jag på spinning och försöker catch up med allt som jag har missat. Det kanske inte är moraliskt rätt eller rätt prioriterat nu blev det så. Det ska nog lösa sig det med.

Idag var jag också sjukskriven, låg i sängen till 11 och försökte sova ikapp alla förlorade timmar från helgen, sen har jag bara tagit det lugnt, träffade R och kollade på Bourne Identity, den var bra. Sen träning såklart, mer har jag inte orkat idag. Nu ska jag pallra mig upp i duschen.

OaO


Gnäll

Ja, idag tänker jag bara gnälla i bloggen. Ni som inte orkar med gnäll kan ju sluta läsa här.

Jolly/Sportnick cup i helgen alltså. 17 dömningar och en domarfest. Dömningarna gick smärtfritt och förvånansvärt bra, men resten spårade väl ur lite. Inga fler detaljer, bara massa gnäll. Massa ångest och massa skam. Massa minnesluckor och ännu mer ångest. Varför? Julie, vi är sämst. Men, trots allt så kunde det vart värre. Jag försöker alltid tänka så, och på nått konstigt sätt går det alltid att hitta ett värre scenario. De allra flesta domarna är faktiskt hur gulliga som helst, roliga, trevliga och underbara. Vi hade tur som hade gott sällskap, och även om jag kommer att få höra dethär tills jag lägger pipan på hyllan för gott så vet jag att det är med glimten i ögat. Ni är faktiskt guld värda<3 Men jag skäms ändå. Mycket. kanske är lika bra så får jag lära mig nångång.

Jag kan ändå inte låta bli att vara bitter över att det måste gå såhär när det är med "nya" människor. Nåja, nya i den situationen i alla fall, utan mjukisbyxor och visselpipa. Varför gör jag inte bort mig nån random kväll på Etage inför mina vänner, som vet att jag inte är sån i vanliga fall?

Jag kanske bryr mig lite för mycket. Det kanske inte var så farligt. Vi skrattar nog åt det på nästa cup.

Dom tror att dom vet, men ingen vet vad vi vet

Kom galenskap
Kom svart
Kom blöta tankar och drömmen om ditt skratt
Vi struntar i blickar och ord bakom ryggar från dom som borde vara våra vänner.

Det borde vara vi

Det är typsik skolstarts-tempo på Falu Fri just nu, vilket betyder att vi egentligen gör mycket mindre än vad vi borde, för att sedan få en enorm chock och stressa sönder oss runt jul ungefär. Efter två år är man väl insatt i karusellen, men ändå finns det inte mycket man kan göra för att påverka sin situation. Jag ska ändå försöka byta tid på datakunskapen som jag läser utöver det vanliga programmet för att få lite mindre att göra i period två, jag måste bara ta mig i kragen och komma in i vardagen igen först. Ibland tror jag att min hjärna fortfarande är kvar i Grekland, den orkar liksom inte tänka på allt plugg och alla träningar och all vardag. Jag kommer hela tiden på mig själv med att sitta och titta ut genom fönstret och tänka på nått helt annat när jag egentligen borde skriva om Semantik eller Källkritik.

Idag var jag faktiskt ledig. Eller ja, jag hade ingen lektion. Jag fyttstädade istället, och det var ju lagom kul. Nu är det i alla fall snart klart och det är dags att ta farväl av lägenheten. Lite tråkigt, men det får väl funka det med.

Nu ska jag snart köra ut min kära bror till sin flickvän i Kniva, sen bär det av till Lugnet och tre dömningar i Jolly cup. Det blir en helhelg igen, och jag är faktiskt riktigt peppad den här gången. Det ska bli kul att träffa alla igen och finslipa tekniken innan Stockholmsresan i november. Dessutom är det ju aldrig fel att tjäna pengar.

Åhh, jag är lite sentimental idag. Och lite arg. Och lite glad. Och lite nervös. Och lite alltmöjligt. Och nu måste jag visst åka. HEJ.


Hemma igen

Ja, nu är vi hemma i Sverige igen. Vi har haft en helt underbar resa och varit med om mycket spännande saker, varav några säkert kommer att omtalas här i bloggen senare, men just nu vet jag inte i vilken ände jag ska börja eller vad jag ska välja ut för att ge en rättvis bild av resan.

Vi började i alla fall på Santorini, där vi bodde i en by nära havet som hette Perissa, och som till 90 % bestod av barer och restauranger. Vi hade hört mycket gott om Santorini innan vi åkte, men vi trivdes inte alls speciellt bra där. Hela byn var en enda stor köttmarknad och man fick inte ens vara ifred när man ville gå och bada.

Efter Santorini åkte vi till Amorgos, en jättefin liten ö där vi trivdes mycket bättre. Här kunde vi vila upp oss ifred, sola, bada och gå runt i den lilla staden och de små affärerna.

Efter Amorgos åkte vi till Schinoussa, en ännu mindre ö där turismen inte har slagit igenom än. Det var en väldigt lugn och avslappnad stämning där, men avsaknaden av turism gjorde att vi inte hade någonting att göra efter en och en halv dag och att vi inte heller kunde genomföra vårat projekt eftersom ingen pratade mer än hjälplig engelska. Vi bestämde oss föra tt lämna ön efter bara två dagar, och åkte därför till Naxos.

Naxos var mer av en "storstad" än vad vi sett dittills, och det var vi tacksamma för efter två så lugna öar. Vi blev inte kvar så länge på Naxos eftersom vi egentligen itne hade planerat att åka dit alls, men vi hann ändå se en hel del och trvides väldigt bra.

Efter Naxos blev det Ios, aka "den ultimata partyön". Ios hade egentligen allt man kunde begära, på dagarna kunde vi ligga och sola ostört på en vidsträckt strand, och på kvällarna och nätterna var det folkfest i staden. När vi kom till Ios var det egentligen inte turistsäsong längre, och därför inte lika mycket folk som i t ex juni eller juli. De som jobbade där sa att det mitt i sommaren kunde ta en timme att ta sig fram 100 m längs en gata, och om man ska tro på det så var det kanske tur att vi kom lite senare. Vi hade i alla fall jättekul och träffade mycket trevliga människor.

Sverige är egentligen sjukt tråkigt, och sjukt kallt. Jag är superförkyld och ska döma massor i helgen. Nu ska jag plugga. Home sweet home.