Sooooooooolig

Idag har varit en bra dag. Jag hade sovmorgon till klockan ett, så jag låg ute och solade och åt frukost. Sen hade jag engelska diskussion en halvtimme, som jag fick MVG på:D Sen blev det en sväng på stan med Erika och Julie, och jag köpte äntligen en ny bikini. Efter det åkte jag, mamma och Niklas till borlänge och åt jättegod glass och köpte två par nya skor till mig. När vi kom hem lagade vi jättegod mat och sen fikade vi. Nu när jag loggade in på datorn märkte jag dessutom att jag hade fått MVG i Litterär gestaltning, det hade jag aldrig trott, men det var en välkommen överraskning:D

Imorgon har jag två lektioner, sen är det heeeeeeeeelg:D På fredag blir det fest @ Elins, på lördag middag med friends. Blir nog toppen.

Nu ska jag skriva lite om kommunsimen så att Björn blir glad.

HEJHOPP

Sommar

Nanana, jag är klar med Litterär gestaltning:D Det känns som om en stor tyngd lyft från mina axlar.

Idag har jag varit i skolan till tre, sen åkte jag och Gösta cab i solskenet och fikade på Torsångs café. Där var det jättefint, dit åker jag nog fler gånger. När jag kom hem har jag och mamma varit och handlat hårfärg och färgat varandras hår, så numer är hon också rödhårig, mer eller mindre frivilligt:D

Det är jättesomrig ute. Det gör mig glad i magen:D Hoppas att det håller i sig tills på lördag, då blir det middag och förpepp @ my place, sen Seaside och Etage. Kanske blir det tillochmed återupplivning av förra grillfesten som slutade i snöslask.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir pluggdag, men nu är det inte långt kvar:)
PUSS

Svinskötsel, 100p

Idag har jag och My börjat på vår projektplanering, det gick sådär. Vi hittade i alla fall ett par intressanta kurser som vi saknar i kursutbudet på FaluFri.
- Svinskötsel, 100p
- Styckning nöt, 100p
- Snabbmat, 100p

Jag hade lätt valt nötstyckning om det funnits som alternativ. Fatta bra att ha med i sitt CV liksom. Om man tänkte bli nötstyckare när man blir stor alltså.

***

Idag har jag inte gjort så mycket, varit i skolan och på stan bara. Nu ska jag sätta mig och skriva det sista på mitt egna projekt i Litterär gestaltning har jag tänkt, får se hur det går. Skulle vara skönt att äntligen få kursen avslutad, speciellt eftersom det böröjar dra ihop sig till sommarlov:D 

Falukalaset

Igår blev en trelig kväll trots allt, härligt att träffa Gustaf och Elin igen, det blir alldeles för sällan. <3 till er.

När vi satt i Kristineparken och åt kom det en hiphopare som ville ha lite hångel, och när han inte fick det snetände han och ville slå ner Gustaf. Tur att Gustaf är så bra på att behärska sig, annars hade han nog varit ganska död nu, med tanke på hiphopparns biffiga kompisar:S

Sen blev det pralin med Elin, My och Stygge lääääääänge, sen karusellåkande och massa annat skoj.

Nu måste jag gå och packa och åka hem till mamma. HEJHOPP!


Maybe someday we will meet, and maybe talk and not just speak

Oj, nu har min blogg tydligen blivit flyttad. Undrar vad det innebär egentligen? Jag har inte riktigt orkat sätta mig in i detdära, menmen, det märks väl.

***

Varför kan ni inte bara lämna mig ifred? Ni kan åka till era ställen så kan jag åka till mina, så behöver vi aldrig någonsin ses. Aldrig. Jag vill inte ha er där, jag vill ha kul, jag vill leva, jag vill vara problemfri, jag vill inte gå runt och gömma mig för er. Nu ser jag inte ens fram emot att gå. Det som brukar vara Årets Höjdpunkt verkar bli Årets Flopp.

***

Ikväll blir det iallfall middag med Erika och sen Rix Fm med friends. Och ingen av er kommer att vara där, det blir nog det bästa med hela kvällen.

***

So while I'm turning in my sheets
And once again,
I cannot sleep
Walk out the door and up the street
Look at the stars beneath my feet
Remember rights that I did wrong
So here I go

I'm not calling for a second chance,
I'm screaming at the top of my voice,
Give me reason, but don't give me choice,
Cos I'll just make the same mistake again.

Myror

Oj, det verkar som om jag råkade sätta lite myror i huvudet på mina läsare igår när jag skrev om mitt besök i tingsrätten. Det är absolut ingen hemlighet vad som har hänt, men det är tyvärr ingenting jag kommer att skriva om här. Jag vet inte ens om jag får det innan det är avgjort? Hursomhelst, det spelar ingen roll, det är av alldeles för personlig karaktär för att skrivas på en allmän blogg. Ni som undrar borde ha tillgång till msn och telefon, och ni vet säkert hur ni får tag i mig där.

Idag blev ännu en lång dag, men inte lika tung som igår. Inte lika mycket känslor rördes upp så det blev inte riktigt lika påfrestande, och tur var väl det, ananrs hade jag varit helt apatisk vid det här laget.

Kom förresten precis på att första versionen av politikrapporten måste vara inne på fredag, och jag har knappt börjat. Jag orkar inte.

Det är bara så konstigt tyst helt plötsligt.

Carry me home

Idag har jag varit i tingsrätten hela dagen. Det var ruskigt jobbigt, mycket jobbigare än jag hade trott. Jag är helt slut, fast jag egentligen inte har gjort någonting på hela dagen. Jag kom på mig själv med att sitta med axlarna uppe vid öronen och skaka typ var femte minut, men det gick verkligen inte att låta bli. Nu ska i alla fall det allra värsta vara avklarat, men imorgon väntar en ännu längre dag, men sen ska det väl förhoppningsvis vara över. De pratade eventuellt om att förlänga med en halv dag till, men om vi har tur så behövs det inte.

Det är i alla fall lärorikt, man lär sig hur jävliga vissa människor är. Att de inte skyr några medel för att förstöra för andra.

Inte blev det bättre av kvällens samtal heller. Jag förstår inte vad jag gör för fel. Varför kan det inte bara fungera? Ingenting fungerar längre.

Jag borde sova nu. Jag är så jävla sliten.


Dancing in the moonlight

Idag måste jag plugga. Jag borde plugga politiska system, men landguiden och NE funkar inte hemma hos mig. Jag får plugga kommunism istället. Spännande. Såg precis att jag ska ha diskussion med Manne om det. Jag borde byta grupp. Han kan allt.

Ikväll blir det grillning och Etage med friends. Blir nog roligt, men det är opeppande väder ute. Vi får nog lov att sitta inne och äta.

Jag fick förresten brev från sjukhuset igår, och den 5:e juni ska jag på arbets-EKG. Läskigt, men skönt att äntligen få det ur världen.

Ni får väl ett låttips också: Audioslave - Be yourself

Someone falls to pieces
Sleeping all alone
Someone kills the pain
Spinning in the silence
She finally drifts away

37 dagar:D


Back to black

"You know you'll never love that way again" säger Timo. Jag tror dig.

Jag har världens roligaste kokbok hemma hos mig. Den innehöll väldigt spännande recept, till exempel:
Fruktpizza
Jordgubbsomelett med basilika
och
Chokladkaka på messmör.

Låter det inte jättegott? Och inte nog med det, de försökte smyga in moraliska budskap i listan över ingridienser också:
2 ägg från lyckliga hönor.

Hur ska jag veta om hönorna var lyckliga eller inte? Blir mina muffins sämre om hönan var deprimerad?

Nej, nu ska jag skriva klart mitt tal tills imorgon. PUSS

Remember us and all we used to be

Åhh, jag är bäst i världen på att trassla till det för mig själv. Jag borde få nått pris. Screwed-up-award of the year eller nått. MHM.

Nu har jag i alla fall någonting att prata med Margareta om på onsdag.

Snart bär det av till Lugnet för lite kubbspelande med friends. Blir nog bra, hoppas mitt lag vinner. Jag övade lite igår med familijen, och tro det eller ej så vann mitt lag faktiskt varje gång. Hoppas turen håller i sig, och att solen lyckas titta fram lite, den har gömt sig större delen av dagen faktiskt. Hoppas någon tar med sig musik också.

OaO

KÖRKORT

Kirrade körkortet idag:D Äntligen!

Besiktningsmannen sa att jag var den bästa han hade kört med under dagen (9 st). Det kändes bra. Sedan dess har jag bara åkt och åkt och åkt med Julie, Elin, Hanna och Erika. Nu är jag helt slut. Sjukaste känslan när jag körde tillbaka bilen till körskolan efter provet.

nu ska jag åka och hämta My och Stygge:D
 hejhopp

VLC dag 4

Sådär, då var det klart. Tillslut. Idag blev det bara logi och caféjobb, så det var rätt lugnt faktiskt. Fast jag råkade gå in i nån stengrej när jag skulle hjälpa några med utcheckningen, så min fot gör jätteont. :(((

Träffade några stockholmsdomare idag som frågade om vi ville komma till Stockholm och döma cup i september, får se hur det blir med det. Det vore sjukt kul, men jag vet ju inte riktigt vart jag kommer att befinna mig i september. Men fortsätter tågluffsplaneringen som den har börjat så kommer vi väl max till borlänge ändå.

Nu är jag jättetrött. Somnade på en stol nyss. Jag borde nog sova, men först måste jag packa och städa och åka ut till mamma. Tur att jag är ledig imorgon. Eller ledig är jag väl inte, jag måste till körskolan och fixa lite. Men jag får i alla fall sova längre till 7, och det är ju inte illa.

nu blir det annat. hejs

VLC dag 3

Nu har jag dömt klart för den här helgen, 28 matcher blev det tillslut. Vi skulle egentligen ha dömt den sista vid 21:15 ikväll, men vi hade 4 timmars hål så vi lyckades ge bort den till Matte och Pelle. Vi lyckades också fixa "sovmorgon" till imorgon, så vi börjar 8 i login istället för 7.

När vi dömde Arlanda - Livets Ord idag i P97 klassen fick vi lov att blåsa av matchen och be fem småkillar från samma klibb som Arlandalaget att lämna hallen, efter att de suttit och kastat in saker på planen och skrikit en halv period. Tränaren lackade på oss, men han får väl tycka att vi är dumma i huvudet då. Jar kunde faktiskt inte bry mig mindre. De förstör ju ändå bara.

Cupens prestation(er) måste ändå gå till Jussi Nissinen, som både lyckades döma 5 minuter i Foppatofflor och stå för årets tränardiss. En bit in i en match där en tränare protesterat efter varje domslut stoppar han tiden, går fram till båset, sliter upp killen och sätter sig på hans plats och tittar ut över planen och säger: "Nej, man ser fan inte bättre härifrån." Som ni kanske förstår var tränarn tyst resten av matchen.

Det har faktiskt varit en rolig helg, kul att träffa så många domare från olika ställen. Men det ska ändå bli skönt när det är över, man blir ju faktiskt rätt sliten.

Nu ska jag tvätta håret. HEJHOPP

VLC dag 2

Idag blev det upp klockan 6 och göra sig iordning och åka till Ex-huset för att börja döma klockan 7. Sagt och gjort, och 06:56 stod vi där, ombytta och klara, i en tom hall. Det verkar onekligen skumt, så vi ringer upp till tävlingskansliet för att fråga om de vet vart lagen som ska spela är, och det visar sig att matchen är inställd. Det ena laget har tydligen inte dykt upp överhuvudtaget. Men det hade såklart ingen talat om för oss, som kunde ha sovit en timme längre. Självklart är det förståeligt att tävllingsledningen har mycket att göra på en cup med över 350 lag, men det känns ändå rätt surt.

När vi väl kom igång med dömningarna flöt det på bra, fram till en typ P-97 match när vi fick lov att ge tränaren rött kort och matchstraff 3. Han ville väldigt gärna dela med sig av sina åsikter mot mig och min kollega till hela hallen, så han fick helt enkelt gå hem. Riktigt pinsamt tycker jag, är man tränare ska man vara en förebild för spelarna, inte skämma ut dem på detdär sättet.

Det blev dessutom ännu en träff med ett polskt lag, och även de var upprörda på oss. Som tur var förstod jag ingenting av vad de sa, men det kanske var lika bra, annars hade det väl blivit ännu fler röda kort.

När jag läser dethär låter det som om det bara händer dåliga saker, men för det mesta flyter det faktiskt på riktigt bra. Cred till tävlingsledningen som ändå lyckats få det att fungera med så många lag, även om schemat blir pressat (idag åt vi lunch stående i periodpausen...).

Det får räcka så för idag, nu måste jag gå och  lägga mig och försöka sova lite. Blev inte mycket sömn inatt, men imorgon har vi i alla fall sovmorgon till halv nio, kan behövas. Man börjar bli riktigt trött nu faktiskt, det sliter på en att bara ha allt ljud omkring sig hela tiden. Det ryktas om domarfest imorgon dessutom, får se hur det blir med det, om det är någon som ens orkar stå på benen.
GODNATT:D


VLC dag 1

Idag invigdes alltså 2008 års upplaga av Viking Line Cup, världens tredje största innebandycup. Dagen började med dömningar redan klockan åtta, och har precis avslutats. Bara på de två första matcherna lyckades jag och Julie döma tre polska lag, där totalt EN spelare förstod engelska. Det var en utmaning där vi fick prova på alla möjliga sätt att göra oss förstådda. En blandning av engelska, tyska och teckenspråk visade sig vara den effektivaste lösningen, även om även den hade sina (stora) brister.

Idag har vi dömt 10 matcher, imorrn blir det 11 och på lördag 8 (och jag har redan värmeutslag på fötterna, blåsor på hälarna och stört ont i knäna). Det visade sig dessutom att jag fick lov att byta logipass med Moa, så nu lär jag vara på lugnet 9 timmar på söndagen också. Det blir slitsamt, men sen är i alla fall säsongen slut för den här gången, på gott och ont.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon börjar jag klockan 7 och slutar typ.. halv elva tror jag. Får se om jag orkar med ett inlägg när jag kommer hem imorgon med, annars får ni helt enkelt föreställa er hur otroligt roligt jag har haft.

GODNATT!