No Air

De finaste dagarna på hela sommaren har precis passerat, och jag har legat inne med 38-39 graders feber, svullna halsmandlar och nackspärr. Imorgon bär det av till vårdcentralen och förhoppningsvis ger de mig nån mirakelmedicin som gör att jag blir frisk fort, så att jag hinner göra nått skoj den korta tid som är kvar av lovet.

Det enda bra som har kommit av dethär är att jag faktiskt har städat hela mitt rum och fått igång lite plugg inför greklandsresan - men det hade jag hellre gjort liggandes på en strand med en glass i handen. Men man ska väl inte klaga, jag lever ju i vart fall.

Idag fyller förövrigt min käre vän Gustaf äntligen 18 år! Grattis Grattis!

Jag tog tillochmed tag i min stökiga garderob idag, och såhär i efterhand känns det otroligt bra. Två papperskassar blev utrensade till bortskänkining och en kasse blev sopor. Nu har jag plats att köpa massor av nya kläder!

2½ män nu. PUSS

Kryssning

Nu har jag äntligen jobbar färdigt för i sommar. Sex veckor blev det, men om man tar bort sjukdagar och ledighet så blev det väl fem, men det räcker alldeles utmärkt tycker jag. Nu ska jag bara vara ledig och njuta av sommaren i tre veckor, sen drar skolan igång igen och jag och Spy pyser iväg till Grekland.

I fredags skulle jag fira in semestern med Hanna och My, och det var mycket trevligt till en början. Vi satt i läroverksparken och myste med nyfunna vänner, och drog sedan vidare till Rådhusgården, där situationen sakta men säkert började spåra ur. Jag vet inte om det är någon ide att jag drar hela scenariot men kvällen slutade i alla fall med alldeles för mycket av det goda för en god vän, och vi fick ta en taxi hem innan vi ens hunnit in på vårat slutmål - Etage. Lite tråkigt såklart men sånt som händer.

På lördagen gjorde jag och Elin Färlin ett nytt försök och den här gången kom vi faktiskt hela vägen in på Etage. Där träffade vi Elin A och lite löst folk, och det var på det hela taget en trevlig kväll, om än väldigt lugn från min sida, eftersom väckarklockan var ställd på kvart i åtta dagen efter.

På söndagen tog jag, jessica, mattias, jimmy och pappa vårt pick och pack och drog till Stockholm för att kryssa till Åland. Bussresan ner tog brutalt lång tid och vi var väl framme vid halv tre tiden. Incheckningen började inte förrän kvart över fem så jag passade på att träffa Daniel och Elizabeth en stund, det var mycket trevligt. Stackarna hade tagit fel på vilken terminal båten gick från så de fick gå jättelångt i värmen, men efter en stund lyckades vi ändå hitta varandra och kunde umgås lite innan det var dags för mig att kliva på båten.

Kvällen på båten var rolig och händelserik, kanske lite väl händelserik. Tror jag kom i säng först vid 5 snåret, och vaknade igen halv nio. Dagen har i det närmaste bara spenderats i ryggläge, och jag har brutalt ont i och på halsen - av olika anledningar. Menmen, det är väl sånt som händer antar jag. Jag hade i alla fall väldigt trevligt.

Nu ska jag gå och lägga mig och förhoppningsvis vakna med lite mindre huvudvärk imorgon.


3-30

Ni kanske märkte att det gick att läsa bloggen utan lösenord idag, och det är helt enkelt för att jag bestämde mig för att det var en dålig ide. Det kändes mest bara konstigt, så nu är det fri tillgång till bloggen igen. Kanske lyckades jag ändå skaka av mig den (1) oönskade läsaren, kanske inte, men om jag inte gjorde det så får det väl vara så då. Ni andra önskade läsare får väga upp det hela:D

Tre arbetsdagar kvar nu bara, sen är det äntligen över:) Jag ska fira in min semester med krogen på fredag med Hanna, My och Elin och en resa till leksands sommarland med Lisa på lördagen. På söndag bär det av till Stockholm och vidare med färjan till Mariehamn. Kommer hem igen på måndag kväll.

Nedräkningen till Grekland har börjat, och idag är det prick 30 dagar kvar. Vi har en hel del kvar att fixa, men det tar vi tag i nästa vecka.

Något som ska tas tag i nu på en gång är motionen - 30  min löpning står på dagens schema.

PUSS

Don't stop the music

Idag har jag jobbat, som vanligt. Efter jobbet promenerade jag hem till pappa och solade lite, sen gick jag och mamma ner på stan och shoppade. Jag köpte tre nya sommarklänningar som jag behöver till Greklandsresan eftersom jag har bestämt mig för att jag inte kommer att orka tvätta när vi är där nere. När vi kollat klart i affärerna gick vi på Tzatziki och åt middag, grillspett med klyftpotatis. Det var jättegott men nu är jag så mätt att jag nästan dör. När vi ätit klart gick vi och köpte glass och begav oss hemmåt. En mycket trevlig eftermiddag på yu man hand med min mor, det är något som borde göras oftare! <3

Läste precis att min detoxdiet inte alls är speciellt bra, man kan tydligen gå upp i vikt när man avslutat den, och det vill vi ju verkligen inte göra. Jag funderar på att förkasta den och prova nått annat istället. Men vad? Det är bara 4 veckor kvar till Grekland och jag måste faktiskt tappa några kilon innan bikinin sitter som den ska. Sådetså.

I lördags var jag och Elin ute och gjorde stan osäker. Det var länge sen man såg skymten av henne faktiskt, men vi hade en toppenkväll som vi måste göra om snart igen. Vi började hemma hos mig och hade lite "förfest", sen begav vi oss till Rådhusgården där vi satt en stund, men det var ínte riktigt vår åldersgrupp där, så vi gick vidare och hamnade tillslut på Etage. Där inne var det riktigt kul faktiskt, fast hela kalaset blev lite dyrt tillslut. Tur att det är löning snart. Jag kom, efter många om och men, hem tunr halv fyra tror jag så söndagen spenderades mest i ryggläge. Men nu är det jobb som gäller hela veckan så tar vi nya tag nästa helg!


Banned

Hej, nu tänker jag lägga lösenord på min blogg. Ni som vill ha det kan väl skriva en kommentar här så skickar jag det till er.

Fredag

Idag är det fredag, det gillar vi. Jag sitter här och varvar ner efter arbetsveckan med lite körsbär, en låda vindruvor och lite naturgodis. Jag måste ju tänka på figuren nu när det bara är 4 veckor kvar till Grekland(!). 

En arbetsvecka kvar nu, det gillar vi ockå.

Idag var det en händelserik dag på jobbet. Den började med att jag och Sofia satt i bilen och skulle backa ut ur garaget på firman, när plötsligt andra Sofia i bilen framför våran började backa i ganska hög fart och körde rakt in i fronten på våran bil. Ingen större skada skedd egentligen, det enda som hände var att den främre registeringsskylten ramlade av, men det fixade Tobbe ganska snabbt och 20 minuter senare kunde vi köra därifrån. När vi sedan körde bort mot NSS blev vi stoppade av polisen för en körkorts- och nykterhetkontroll. Men det var ju inga problem, såklart. Efter lunch bytte vi bort en trappstädning och fick istället åka upp till Bobergs och hjälpa Rickard och Tobbe med sin golvvård, och jag fick lära mig att köra singelsnurran. Det var ganska jobbigt, men fett mycket roligare än att städa trapphus.

I helgen har jag tillochmed tagit med mig jobbet hem och erbjudit mig att städa hela huset. Smart drag. Men det kan bli skönt att få det gjort, ibland ser det ut som jagvetintevad härinne.

Annars verkar det bli en lugn helg, träning och solning står på schemat, och eventuellt en trip till sommarstugan och dansbandsveckan. Vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag äta middag. HEJHOPP

Arbetsmyra

Idag har jag jobbat, som vanligt. Det känns inte lika tungt nu när det bara är den här veckan och nästa kvar. Nästa vecka kommer nog att vara ännu lättare. Dessutom är det semesterstängt på många ställen och på andra ställen är det otroligt lite folk, så det är mycket mindre stressigt nu än när jag började.

Jag har dessutom märkt att det finns en del trevliga prickar på firman, och vi har väldigt trevligt på lunchrasterna och när vi sitter och väntar på att få gå hem. Idag var det vattenkrig på schemat, det var skojigt även om det sved lite ibland.

Tyvärr blir det ju så på en liten firma att det bli otroligt mycket skvaller och skitsnack, speciellt av de som har jobbat där länge. Jag förstår inte hur de orkar, men jag orkar inte bry mig så mycket heller. Om de tycker att det är roligt att prata om mig så får de gärna göra det om det får deras dagar att bli mer uthärdliga.

Idag har jag hunnit med att gå till frisören också faktiskt, och det var verkligen efterlängtat. Det blev riktigt bra den här gången också, jag är väldigt nöjd. Jag fick prova nått nytt pulverwax som kändes jättekallt i hårbotten, men det blev riktigt bra när det började verka. Jag kanske borde införskaffa mig något sånt själv?

Satte mig ner och försökte planera resten av sommarn idag och insåg att det kommer att bli tight att hinna med allt som jag vill hinna med. Men det är väl så det ska vara antar jag. Synd att man blir så himla sliten av att jobba att man inte orka göra så mycket när man kommer hem, då hade det vart lättare. Men nu får jag försöka trycka in allt de resterande 3 veckorna av lovet när jag jobbat klart, sen bär det av till Grekland med My, och då får vi väl forhoppningsvis lite tid att slappna av:)

Nu ska jag försöka komma i säng. Godnatt


Visible Karma

Personligen tycker jag att det är väldigt barnsligt och pinsamt att hålla på att skriva personliga saker och föra diskussioner över internetsidor med allmän tillgång, men om det är den nivån vi spelar på, så fine with me. Jag har ingenting att dölja.

Du påstår att jag krånglar till allting. Jag förstår verkligen inte varför, jag har hela tiden varit tydlig med att jag inte vill ha något annat än ett vänskapsförhållande med dig. Du däremot, har öppet sagt till mig att du vill ha mer än så. När du sedan frågar mig om jag vill sova hos dig tyckte inte jag att det var en speciellt bra ide, eftersom jag skulle få väldigt dåligt samvete om det hände någonting som jag inte vill eller kan stå för i efterhand. Jag vill inte ge dig falska förhoppningar och sedan såra dig. Det är synd att du inte bara kunde ta ett nej för ett nej utan att göra en stor grej av det, då kanske vi hade kunnat fortsätta umgås som kompisar, men efter vad du har sagt och gjort så tror jag inte att det kommer att vara möjligt. Du fick mig att känna mig så otroligt billig och som om det var fel av mig att säga nej, som om det var din rättighet att ha mig. Jag vet att du kommer att vända det här mot mig precis som du vänder allt annat för att sätta dig själv i bättre dager, men jag orkar verkligen inte bry mig längre. Du och dina vänner får tycka vad ni vill om mig, för jag vet, och jag vet att du egentligen vet, hur det här gick till och vad det handlar om. Men jag trodde inte det om dig.


Jag är så jävla trött på dethär nu.

F

Vi träffas på sommarn på fest med folk som bara pratar om sig själva. Du var hård och vass på ytan, men någonting i ögonvrån högg tag och vi bytte rum och musik och med kläderna på under täcket, drack vi dålig sprit och all din yta rann av, och du var så jävla vacker då. Allting som vi sa, kändes som ingen annan sagt före oss. Och så lätt som allt kändes då, känns det sällan nu, och ibland så undrar jag vad som hänt om jag ringt.

Lasse Lindh. Jag tror jag är kär i dig, på riktigt. <3

Någon gång i mitt liv ska jag gifta mig med Lasse Lindh. Han verkar vara en bra kille. Inte en såndär äckelpäckel som alla andra. Idag är alla män äckelpäckel. BLÄ för er.

Godnatt


Sundsvall

I fredags åkte jag, Gustaf och Hanna till Sundsvall för att gräva guld på Gatufesten. Vi hade en mycket trevlig bilfärd upp innehållande anfall av hungriga skabbfåglar i Gävle, glasstappningar i Söderhamn och skräckfilms hallucinationer i Gnarp, som för övrigt måste vara världens ände. Det får Hosjö att likna Stureplan, och då är det illa. Vi kom i alla fall fram till Sundsvall vid fem-tiden, och började vår Hälsoresa med att äta pizza och dricka cider i en park. Vi hittade en toppenbra parkering uppe på ett berg med lagom gångavstånd från stan. Vi myste lite i gräset innan det var dags för Eskobar, som spelade inför ungefär 20 personer i spöregn. Efter det blev det lite mingel och muck med en bartender innan vi tillslut hamnade längst fram på The Ark. Det var sjukt, man blev helt mosad och dog typ 3000 gånger, men det var ändå helt underbart. Det blev - om möjligt - ännu underbarare när Mr Hellström gjorde ett gästspel och sjöng med Ola Salo i "Calleth you, cometh I". Hannas kväll blev gjord när Ola plockade upp hennes ros och satte den i håret. Efter konserten blev det ytterligare mingel med nyfunna vänner, sen ett par timmars sömn innan det var dags igen. Jag tappade bort mig totalt i Sundsvall när jag skulle hitta tillbaka bilen där jag hade låst in Gustaf, men efter många om och men lyckades jag hitta på Hanna och vi kunde med gemensamma kraftansträngningar ta oss tillbaka till parkeringen.

Hanna övergav oss vid lunchtid, men jag och Gustaf kämpade tappert vidare. Vi såg EMD, Amanda Jenssen och Håkan Hellström, sen hade vi talksession i bilen i väntan på Timo Räisänen. Vi sprang in i fredagens mingelvänner en snabbis, men dissade dem rätt snart, såg på Timos konsert och begav oss sedan tillbaka till bilen för att sova. Jag hade ångest över att vi skulle bli stalkade, så vi försökte desperat hitta en ny parkering mitt i natten, men det gick ju såklart inte. Så det var bara att bita ihop, blunda och tänka på nått annat. Och det gick ju faktiskt vägen.

Vi begav oss från Sundsvall ganska tidigt i förmiddags, så vi var hemma i skaplig tid fast att vi lyckades ta helt fel väg och fick åka mitt ute i nowhere i två timmar. Men så kan det gå. Nu är det i alla fall skönt att vara hemma även om det var en toppenbra helg. Totalt sett har vi i alla fall lärt oss att:
- Norrlänningar är sjukt stela
- Vi ska aldrig flytta till Gnarp
och
- Det behövs inga sensationellt stora händelser för att man ska kunna ha underbart kul med sina vänner.
Tack för den här helgen, Hanna och Gustaf!