Man blir inte våldtagen i Grekland...

Idag är det fint väder ute. Finare i alla fall. Jag ska snart ut i solen och äta lunch och läsa om grekiska öar. Åt frukost ute i gräset med en bok imorse. så ska det vara. Lite för mycket moln idag bara.

Nu ringde Jessica. Hon ville ha recept på kladdkaka. Det verkar funka fint för dem i Karlstad. Det är bra. Jag får ta och åka och hälsa på och göra nått åt det snart:D

Igår försökte jag och My ta reda på om överfallsspray var lagligt i grekland, och det var lättare sagt än gjort. Vi började med att ringa till Grekiska ambassaden i Stockholm, men de visste inte. De hänvisade oss vidare till Grekiska Turistbyrån, också den i Stockholm, och där visste de egentligen inte heller. Däremot var han helt paff över hur någon överhuvudtaget kunde fundera på att ta med något sånt till Grekland. Han hade aldrig, under sina 36 år på turistbyrån, hört om någon som ville det. I Grekland blir man nämligen inte våldtagen, sa han. Det är en helt annan mentalitet där. Dessutom kommer det att finnas tusentals ungdomar från hela världen på öarna i slutet av sommaren... Ja, det lät ju väldigt betryggande. Han tyckte också att man skulle tänka på hur man betedde sig, att man inte drack för mycket, inte följde med någon hem eller gick runt i för lite kläder. Undrar vad han hade tänkt sig att vi ska gå runt i när det är 40 grader varmt ute? Overall?

Vi ringde vidare till Polisen men de visste inte heller, så vi ringde till flygbolaget, Sterling, och frågade om vi överhuvudtaget fick ta med sprayen på planet. Och ja, hon kunde inte hitta nåra bestämmelser emot det. Men får man ta in den i Grekland då? Ja, hon såg inga problem där heller. Om de lyser igenom väskan kommer de ju ändå tro att det är hårspray...

Har ni sett reklamen för 118100? "Vi svarar på allt"? Det hade i alla fall jag och My, så vi skickade iväg ett sms, och fick svaret att det är olagligt att både föra in och inneha överfallsspray i Grekland. Synd att man inte kan dubbelkolla deras källor.

Men, man blir ju inte våldtagen i Grekland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback