Friends with benefits

Ja, nu var väl julen över också, och jag skulle kunna skriva upp precis allt jag fick i julklapp, men jag tror faktiskt inte att ni är så intresserade. Om ni trots allt skulle vara det så finns jag ju på msn:)

Imorgon bär det av till Kläppen, när vet jag inte, men så är det väl när det är killar som sköter planeringen^^. Min väska väger 200 kilo, men då är det väl å andra sidan tur att det finns karlar i sällskapet:) någon nytta ska man väl ha av dem också:)

MHM, allting känns faktiskt mycket bättre nu. Bättre än det borde, men det orkar jag inte bry mig om. Lalala. Egentligen är allt bara bra.


Jag kom på att jag inte har gett er ett låttips på ett tag, men vad passar inte bättre atm än Johnossi - Execution Song? Ni kan ju haffa mig på msn eller nått så skickar jag den till er. Egentligen kan ni lyssna på hela Johnossi - Johnossi albumet, det är riktigt bra.

God Jul osv.

Jag måste bara få lite utlopp för min lycka över MVG:et i Matte B. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
Sådär. Inte för att jag förstår hur det gick till, eftersom jag bara hade MVG på ett prov, men man ska väl inte klaga antar jag.

Jag borde verkligen packa alla grejer till Kläppen, men jag har ingen insp. Jag kommer behöva 18 väskor.

Igår var en kul kväll, trots en del missöden. (Erika, no hard feelings<3) Roligare än på länge faktiskt, eller ja. Jag vet inte vad jag ska säga egentligen. Kom i alla fall hem halv tre i natt, det slet ju lite.

Nu ska jag gå på promenad med Gustaf :D Det var länge sen, tyvärr. Han är en bra kompis<3

Imorgon är det julafton. God Jul allihopa, och Gott nytt år, för jag hinner antagligen inte skriva mer innan dess, eftersom vi åker till Kläppen på annandagen och blir kvar där över nyår. Ni får helt enkelt klara er utan mig;)

Respekt

Jag blir så trött på alla spelare, ledare, föräldrar och publik som inte kan behandla mig och mina kvinliga domarkollegor med respekt, bara för att vi råkar vara tjejer.

Hur långt har vi egentligen kommit när jag som tjej inte ska kunna visa mig på planen med en visselpipa i handen utan att bli bemött med lika stor respekt som mina manliga kollegor? Att denna brist på respekt fortsätter utanför planen av såväl spelare som föräldrar tycker jag är helt oacceptabelt.


Det är helger som förra UDM-helgen som får mig att fundera på varför jag egentligen utsätter mig för det här, gång efter gång. I vanliga fall hade jag svarat att det beror på att jag tycker att det är roligt, och jag känner att jag kan hjälpa till och bidra med något. Men den här gången var det inte roligt.

Någonstans måste vi ändå sätta gränser, och det ansvaret vilar på oss domare, er tränare och föräldrar. Vi måste vara förebilder för spelarna och tillsammans visa hur man beter sig inom idrotten. Men när jag ser tränare som skriker åt domarna och kastar saker omkring sig, och föräldrar som sitter på läktarna och tror sig veta allt om hur man dömer och gärna delar med sig av dess "kunskaper" till domarna, då förvånar det mig inte att vi dagligen möter spelare som inte har lärt sig hur man uppför sig sportsligt. Men när en 12-åring kommer fram till mig och min kollega efter match och talar om hur dåliga vi har varit, då blir jag arg. Jag har inte gått kurser, lärt mig regler och tecken, och jag offrar verkligen inte min fritid för att bli bemött på ett sådant sätt.
 
Vad som gör mig ännu mer upprörd är att det (oftast) är vi kvinliga domare som utsätts för den här behandlingen. Vi blir dömda redan innan vi blåst igång matchen.  

Att vi dessutom får blåsa av en match för att ett gäng P-95:or sitter och skriker hatramsor på läktaren förstärker bara min idé om brist på förebilder. Någonting har blivit fel när man i den åldern inte kan spela innebandy för att det är roligt, utan att vara så fixerad vid resultat.

Och vart fanns solidariteten i domarkåren under helgen? När vi fått en match som vi inte, av sportsliga skäl, kan döma, och ingen vill ställa upp och byta, eftersom de då blir tvungna att stanna ca 45 minuter extra. Om inte vi ställer upp för varandra, vem ska då göra det? Eloge ändå till Er som faktiskt bytte matcher med oss.

Jag hoppas att denhär utvecklingen inte kommer att hålla i sig, för då kommer vi snart inte att ha några kvinnliga domare kvar, för faktum är att vi får ta mer skit än de manliga domarna. Någonting måste göras för att få såväl spelare som ledare och publik, ja, alla som är involverade i sporten, att bemöta oss med lika stor respekt som om det hade varit en man som dömt. Ni kan i alla fall ge oss en chans, för vem vet, vi kanske tillochmed dömer bättre än en del män.

Jag borde ha skrivit det här inlägget för länge sen, men jag har faktiskt inte haft tid. Det kanske är lika bra det, för annars hade det väl varit ännu argare.

Du får hela jävla jag

I'd take another chance, take a fall, take a shot for you. And I need you like a heart needs a beat, but that's nothing new.

Skitdag. Nationella provet i matte gick ju tillochmed under förväntan, hejdå mvg. Sen blev det optikern och ännu ett par glasögon som ska införskaffas. Dessutom är det 1000 grader kallt och jag vill inte vara ensam.

Imorgon är det retur mot Mora, får väl se hur det går. Hoppas kaptenen från förra matchen är med, vi har inte riktigt gjort upp jag och hon. Jag kanske inte borde spela när jag bara känner för att få ut massa aggretioner. Jaja, vi får väl se hur det går. Söndag blir det till att döma UDM, 8 matcher totalt.

Igår var det i alla fall Lucia, så nu kan det väl bli sommar igen. Resten är överskattat. Fast det är sommar också. ÅÅ hej negativa Josefin.

Grattis till Pappa som fyller 45 idag:)Jag älskar dig så att det gör ont<3

Remember it's just you and me

Sovmorgon idag, skönt. Fast jag har varit ambitiös och gårr upp tidigt och gett kamratrespons på Emmas drama och pluggat körkortsteori.

I eftermiddag blir det Borlänge med Lisa och Elin och förhoppningsvis lite införskaffande av julklappar. Spinningen är tydligen inställd idag också, jag som verkligen kände för det.

Ingen match i helgen, däremot tre dömningar på söndag, och lite välbehövliga pengar.

Matchen mot Mora förra helgen slutade med förlust med 10-2, surt. Vi var verkligen inte på tå och inställningen dras ner när folk som är uttagna inte kommer till matchstart. Vi fick låna in tre 94:or, och de gjorde visserligen bra ifrån sig, men de har ju tyvärr inte mycket att sätta emot i närkamperna. Kaptenen i Mora var väldigt omogen, hon rev mig på armarna i en närkamp framför mål. Snygga blåmärken blev det, men nästa helg är det retur, och då får hon igen. Ska man slåss kan man väl i alla fall slåss på riktigt.

Annars rullar väl allt på som vanligt, fast snart är det jullov, underbart. Jag och Rickard ska till Kläppen över nyår med hans kompisar, och jag ska lära mig att åka slalom. Det blir nog jättekul.

Dagens låttips: Paulo Nutini - Last Request.

Nu ska jag iväg till skolan och ha Litterär gestaltning och Sociologi.
hejhopp-

Savannah Smiles

haha, "Hemig beundrare: Det finns fler läsare. . ." haha. Va skoj. Fast jag förstår ändå vem det är, för jag vet bara en som gör mellanslag mellan punkter:D

Dagens Klag-lista:

- Jag mår illa.

- Alla är oengagerade i mitt knäckbak.

- Jag har ingen skjuts till Mora imorgon.

- Jag vill inte äta lax till middag.

- Jag blev nog både förkyld och skadad i låret igår efter mitt bara-linne-mitt-i-natten-äventyr.

Det var nog ungefär allt, och såklart, jag känner mig dum, tampad på, naiv, lättlurad, sviken. För ovanlighetens skull.

Jag kan ändå inte låta bli att undra vad som hade hänt om inte Lisa, Erika och Elin varit där. <3 till er.

Det luktar lax i hela huset. Det vänder sig i magen. mys<3